Vad är en webbläsare plugin?

February 14

Även känd som en webbläsare tillägg, är en webbläsare plugin en uppsättning programvarukomponenter som kan läggas till en webbläsare för att öka sin kapacitet. Funktionaliteten hos en plugin kan vara allt från något enkelt som ger användaren möjlighet att förstora bilder eller något mer komplext, såsom skanning efter virus eller blockerar annonser. En plugin kan skapas av företaget som utvecklat webbläsaren eller, oftare än inte, användarna av webbläsaren. Vissa webbläsare plugins kräver en engångs eller månadsavgift, men de allra flesta är gratis för alla. En webbläsare plugin kan snabbt bli oanvändbara om webbläsaren uppdateras regelbundet till nyare versioner.

För vissa populära webbläsare, det finns tusentals webbläsare plugins tillgängliga gratis. De mest populära plugins är oftast de som skapas för att blockera annonser, hjälper användaren nedladdning eller hantera musik, eller anpassa en webbplats. Andra ofta nedladdade webbläsaren plugins hjälper användaren anpassa sin webbläsare tema, översätta webbsidor i Usera € s önskade språket, eller är chef och påskynda nedladdningar. För en populär webbläsare, kanske en topp browser plugin få mer än 1 miljon nedladdningar per vecka.

En betydande del av webbläsar plugins är användarskapat. Dessa plugins är oftast värd på browserâ € s egen hemsida och kategoris så att användarna kan söka efter plugins som är populära, bäst rankade, eller nyligen uppladdade. Ibland, utvecklaren av ett användarskapat plugin frågar efter en liten donation för att betala för sin tid på att skapa och hålla plugin uppdateras. Dessa donationer är helt frivilligt, och användaren kan normalt lätt hoppa till läsarens plugin installationen. Om webbläsaren plugin är inte populärt med browserâ € s användare, är det oftast överges av utvecklaren.

Ibland är en webbläsare plugin inte gratis, även om detta är ganska ovanligt. I själva verket betalade plugins oftast inte är värd på browserâ € s egen hemsida och måste vara med på annat håll. Ett exempel på en betald läsar plugin är en som forma artiklar att läsa lätt, att bli av med alla omgivande annonser eller bilder.

En webbläsare plugin måste bibehållas av utvecklaren för att arbeta med nya versioner av webbläsaren. Utvecklare hämtar ofta betaversionen av webbläsaren för att se till att deras programvara fungerar fortfarande. Om den inte gör det, fixerar utvecklaren koden och laddar upp en ny version för användare att ladda ner. Ibland överger utvecklaren en plugin eller ger det till en annan utvecklare till underhåll.

  • En plugin är programvara som används för att öka kapaciteten i en webbläsare.
  • Webbläsare plugins måste maitained av utvecklaren för att arbeta med nya versioner av webbläsaren.
  • Vissa webbläsare plugins kräver en månatlig eller engångsavgift, men de flesta är gratis.