Vilka är de vanligaste Stent biverkningar?

May 2

Stent små rör som är placerade inuti artärer eller kanaler för att hålla dem öppna när de har blivit äventyras. Det finns en mängd olika stentar som är utformade för olika förfaranden och tillämpningar. Några av de förfaranden användning av koronar, matstrupen, uretär och galla stentar. Majoriteten av dessa är tillverkade av rostfritt nät stål och plast; Men det finns andra stentar som fungerar som transplantat och dessa är gjorda av ett speciellt tyg. Det finns ett antal gemensamma stent biverkningar som kan uppstå, och dessa kan omfatta blodkoagulering, förkalkning, blödning och smärta.

Det finns två typer av stentar som vanligtvis används: kalt mesh stents och stents som har belagts med en medicin. Dessa kallas läkemedelsavgivande stentar och tjänar till att förhindra artärer från återinkoppling. Dessa enheter är i allmänhet effektiva och rädda liv; Men det finns tillfällen när patienter kan uppleva negativa utfall. Kliniska studier omfattande ståltrådsnät stentar i hjärnan artärer upptäckt att stentarna orsakat stroke hos patienter. Stent biverkningar när de utför rutiner för kranskärls blockering kan ibland orsaka bröstsmärtor, svullnad i armar eller ben, och blödning från insticksstället i ljumsken.

Uretal stentar placerade för att tillåta urin att resa fritt från njuren till urinblåsan har varit kända för att ibland irritera blåsan och orsaka smärta till rygg och ljumske områden. De kan röra sig på sin plats och migrera in i urinblåsan som orsakar patienten att urinera oftare och eventuellt orsaka blod att sippra in i urinen. Fysisk aktivitet kan också få stenten att flytta. Ibland biverkningar kan lindras med mediciner, och i de flesta fall försvinner de när stenten avlägsnas. Läkare rekommenderar att patienter som upplever konstant och svår smärta eller feber som resultatet av en stent bör omedelbart söka medicinsk hjälp.

Patienter som upplever stent biverkningar från enheter belagda med medicinering ibland närvarande med blodproppar, och i vissa fall allergiska reaktioner på stenten själv. Detta är vanligtvis behandlas med läkemedel; emellertid, kan ärrbildning vid platsen för stenten vara en vanlig biverkning. Läkemedelsavgivande stentar kan också orsaka gastrointestinal blödning, influensaliknande symtom, bröstsmärta och stroke. Studier har visat att dessa symptomen och effekterna också kan förekomma i kala mesh stentar ännu verkar vara mer uttalad i enheterna medicinerade. Även om inte lika vanligt, kan andra stent biverkningar lungsjukdom och även cancer.

  • En stent är en stödjande anordning införs i kroppen.
  • Medan återhämta sig från operationen måste patienten vara noga med att sitta upprätt medan man äter för att garantera livsmedels går genom stenten.
  • Stentar används för att hålla blodkärl fri från blockering.
  • Blodpropp, förkalkning, blödning och smärta är bland potentiella biverkningar av användningen av stentar i krans förfaranden.
  • Vissa stent biverkningar vid behandling krans blockeringar kan orsaka bröstsmärtor.