Hur man använder Canon EOS Rebel T1i / 500Dâ € s Externa kontroller

November 3

Gör inte skrämmas av alla rattar och knappar på din nya Canon EOS Rebel. Med alla dessa kontroller gör att använda din digitalkamera enklare; thereâ € s ingen grävande igenom massor av interna menyer innan du kan börja klicka på bilder. Att fotografera med din EOS Digital Rebel är en barnlek när du tour de externa kontroller.

Produktionsplattformar kontroller

Hur man använder Canon EOS Rebel T1i / 500Dâ € s Externa kontroller

Strömbrytare till / från: Flytta omkopplaren till På för att brand upp kameran och sedan tillbaka till Off för att stänga av den.

Lägesomkopplare:. Vrid den här ratten för att välja ett exponeringsläge, vilket avgör om kameran verkar i helautomatiska, halvautomatiska eller Manual "> manuell exponering när du tar stillbilder För att spela in en film, ställer du ratten till film läge.

Huvud urtavla: Bara framåt av funktionsväljaren, ser du en svart urtavla som har det officiella namnet Huvud ratten Du använder den här ratten när du väljer många viktiga kamerainställningar..

ISO-knappen: Under normal, stillbildsfotografering, ger den här knappen ett sätt att komma åt cameraâ € s ISO inställning, som bestämmer hur känslig kameran är för ljus. När du € re skytte filmer, trycker på knappen i stället initierar AE-lås, en funktion som låser exponeringsautomatik på den nuvarande inställningen.

Avtryckare: Denna knapp styr cameraâ € s slutartid; trycka på den kan du ta den verkliga fotografier.

Reducering av röda ögon / Självutlösarlampa: När du ställer din blixt till minskning av röda ögon-läge, avger denna lilla lampa en kort explosion av ljus innan den riktiga blixten för att minska risken för röda ögon. Om du använder cameraâ € s självutlösare, blinkar lampan för att ge dig en visuell nedräkning till den tidpunkt då bilden kommer att registreras.

Back-of-the-kroppen kontroller

Hur man använder Canon EOS Rebel T1i / 500Dâ € s Externa kontroller

Val av fokuseringspunkt / Magnify knapp: Den vänstra knappen längst upp till höger på kamerans baksida, när du använder vissa avancerade shooting_mode "> skytte shooting_mode"> lägen trycker du på den här knappen för att ange vilken av de nio autofokuspunkter som du vill ha den kamera att använda när du upprättar fokus. I uppspelnings, Live View, och filmläge, använder du knappen för att förstora bilden display (alltså på plustecknet i buttonâ € s förstoringsglas ikonen).

AE-lås / FE-lås / index / förminska knappen: Den högra knappen längst upp till höger på kamerans baksida, använder du knappen för att låsa i exponeringsautomatiken (AE) inställningarna och låsa blixtexponeringen (FE) samtidigt fånga stillbilder. När du använder Live View och filmlägen, tjänar knappen som autofokus och exponeringsautomatik trigger. När du tittar på bilderna, den här knappen växlar displayen till indexläget, så att du kan se flera miniatyrbilder på en gång, och det minskar förstoringen av bilder när de visas en åt gången.

Exponeringskompensation / Aperture-knapp: Den översta knappen till höger på LCD-skärmen när du arbetar i M (manuell) exponeringsläge, trycker du på den här knappen och vrid huvudratten för att välja bländarinställningen, bättre känd som f-stop . I de andra avancerade exponeringslägen, i stället använder du knappen och slå tillämpa exponeringskompensation, en funktion som gör att du kan justera exponeringen valts av cameraâ € s exponeringsautomatik mekanism.

Live View / Movie / Print / Share-knappen: Precis nedanför exponeringskompensation knapp, trycker du på den här knappen för att flytta kameran i direktvisningsläge och när du spelar in film, för att starta och stoppa inspelningen. Denna knapp är också involverad när du överför bilder till din dator eller skriva ut bilder direkt från kameran.

Ställ knappen och kors tangenter: Dessa knappar samarbeta för att utföra flera funktioner, däribland att välja alternativ från kameramenyerna. Du använder korset knapparna för att navigera genom menyer och tryck sedan på knappen Set för att välja menyinställning. Tvär nycklar och knappen Set har också icke-meny ansvar, enligt följande:

  • Set knappen: Om du är i menyn fotograferingsinställningar, tryck på knappen Set för att flytta till kontrollskärmen. Du kan också anpassa funktionen för knappen Set.
  • Upp över nyckeln: Tryck upp över nyckeln för att ändra inställningen vitbalans, vilket gör att du kan se till att dina foto färger är korrekta och inte påverkade av färgen på ljuskällan.
  • Höger över nyckeln: Tryck på den högra korset för att justera AF-läget. Det här alternativet styr cameraâ € s autofokus beteende.
  • Ner över nyckeln: Tryck ner över nyckeln för att ändra bildstil, som du kan använda för att justera färg, kontrast och skärpa i bilderna.
  • Vänster över nyckeln: Tryck på vänster över nyckeln för att ändra Matningsläge. De Drive lägesinställningarna kan du växla kameran från enkelbildstagning med kontinuerlig fånga eller självutlösare / fjärrkontroll fotografering.

Uppspelningsknapp: Med en ikon som liknar på play-knappen på de flesta andra enheter, tryck på denna knapp för att växla kameran i bildgranskningsläget.

Radera-knapp: Sporting en papperskorgsikonen, den universella symbolen för radering, låter denna knapp du raderar bilder från minneskortet. I Live View och Filmläge, är den här knappen involverad i fokuseringsprocessen.

Menyknapp: Tryck på denna knapp för att komma åt kameramenyerna.

DISP: visningen av fotograferingsinställningar visas automatiskt på skärmen när du slår på kameran. Skärmen stängs av efter en viss tids inaktivitet, varefter du kan få det tillbaka till livet genom att antingen trycka på DISP-knappen eller trycka ned avtryckaren halvvägs och sedan släppa den. Också, när du navigerar på cameraâ € s menyer, trycker på DISP-knappen tar dig till displayen Kamerainställningar. I uppspelnings, Live View, och filmlägen, tryck på knappen ändras bild-visningsformatet.

Fram-vänster knappar

Hur man använder Canon EOS Rebel T1i / 500Dâ € s Externa kontroller

Blixt-knapp: Tryck på denna knapp för att få cameraâ € s inbyggda blixten ut ur nederlag när du använder de avancerade exponeringslägen (P, TV, AV, M, eller A-DEP).

Objektiv aren: Tryck på denna knapp för att frigöra linsen från linsfästet så att du kan ta bort det från kameran.

Djup-of-knapp för förhandsvisning:. När du trycker på den här knappen, bilden i sökaren erbjuder en approximation av skärpedjup som blir resultatet av valda inställningen din bländare, eller f-stop Skärpedjup hänvisar till hur mycket av scenen kommer att vara i fokus.