Använd OpenX onramp Ad Server för din mamma blogg

March 11

En annonsserver är ett program som gör att du kan hantera alla dina annonser från en plats, även om du har mer än en blogg. Det visar annonser, roterar dem, riktar dem, och ger resultatrapporter för dina kunder reklam också. OpenX har en gratis produkt som heter OpenX onramp när du kommer till den punkt att manuellt hantera din annonsering inte klippa det längre.

Om du säljer annonser till reklambyråer eller större företag som gör en massa reklam på nätet, oftast de behöver särskild information från dig för att hjälpa dem att avgöra om deras annonser fungerar. Mest av allt, de behöver veta exakt hur många annonsvisningar som du levererar och hur många klick varje annons får.

Ibland kan de också kräva mer sofistikerad inriktning (kallas geografisk inriktning) som du inte kan göra på egen hand. Till exempel kan annonsören bara vill sin annons visas för besökare i USA och Kanada, men ingen annanstans. En annons-server kan göra det åt dig.

Här är då en annonsserver kommer att vara en fördel för dig:

  • När du har flera bloggar med många annonsplaceringar, och det blir svårt att uppdatera dem alla manuellt.
  • När du behöver för att spåra reklamintäkter i specifika annonsplaceringar.
  • När du har en reklam-klient som kräver resultatrapporter, geografisk inriktning, eller frekvens tak.
  • När din annonsör vill kunna byta ut de annonser som visas på din webbplats på egen hand. Annons servrar kan ge dig möjlighet att ge dina kunder med egna inloggningar och ladda upp nya annonser på sina egna scheman.
  • Om du råkar ha en annonsör som betalar per visning och en annan som betalar per klick, kommer en annons-server hjälpa dig att spåra både, även om du vrider dem i samma position.

OpenX är en extremt kraftfull och sofistikerat verktyg - det har förmodligen fler funktioner än du någonsin kommer att behöva. En annan viktig fördel med att använda OpenX är att den har en option kallas OpenX Market. Det OpenX Marknaden liknar ett annonsnätverk.

Du kan använda den här tjänsten som ett sätt att hitta lägre betalande annonser som återfyllning när du inte har högre betalande annonser att visa. (Kringfyllnings annonser är annonser att springa så att du åtminstone kan göra några pengar på ditt annonsutrymme när du inte kan hitta en premie annonsör.)

Få mer information om hur du använder och registrera dig för OpenX onramp Ad Server.

Få mer information om hur du använder och registrera dig för OpenX Market.