Lär känna ligan Du är i

February 3

Ungdom fotbollsligor runt om i landet är så olika som de miljontals barn som rem på benskydd för att spela i dem. Du kan hitta utomhus och inomhus ligor. Siffror gå från 4-on-4 till 11-på-11 ligor. Ages varierar från 5-och-under ligor till 17-och-under ligor. Du har även möjlighet att samkönade ligor eller coed ligor.

Tillsammans med denna mångfald kommer smörgåsbord av regler som är en del av varje liga. Några strikt hålla sig till de officiella reglerna för sporten och tillåter inga ändringar. Majoriteten av programmen är dock ändra reglerna för att passa ålder och erfarenhet nivå av barnen.

Borsta upp på reglerna

Läsa en fotboll regelbok är inte lika spännande som att läsa en Stephen King roman, men det bör vara säng läsning för dig. För att vara framgångsrik på coaching, måste du känna till reglerna för fotboll, samt de särskilda regler din liga är driva denna säsong, och kunna lära dem att dina spelare. Även om du har en omfattande kunskap om fotboll och kanske till och med spelat på high school eller college-nivå, ta en titt på ligans regelboken. Se det som en repetition innan du tar fältet. Chanserna är goda att ligan använder vissa regler som aldrig tillämpats på samma sätt när du spelade som ung. Om du inte vet och förstår reglerna, kan du inte förvänta ditt lag till, heller. Och om ungdomarna inte känner till reglerna, spela fotboll kan vara en ganska frustrerande upplevelse.

Inte störta in och försöker memorera alla regler i ett enda sammanträde. Granska några sidor varje kväll innan säsongens start tills du är ganska bekväm med dem.

Förutsätt inte att äldre barnen har ett fast grepp om alla regler bara för att de har spelat sporten i åratal. Om ingen tog sig tid att förklara vissa regler som kan vara något förvirrande, kanske barnen inte har någonsin lärt dem. Och som barn utvecklas från ligan till ligan, möter de nya regler som inte kan ha varit verk den föregående säsongen. Det är upp till dig att veta vilka regler som finns på plats och att dela den informationen med laget innan säsongen kommer igång.

Fokusera på skoj eller första plats

De två distinkta klassificeringar som finns för fotboll program är fritids och konkurrenskraftig. Varje typ kräver en väldigt olika syn på coaching. Vet du vilken typ av ligan du coaching i denna säsong? Innan de accepterar att frivilligt, kontrollera med rekreation regissören att lära mer om ligan och kontrollera att det är rätt plats för dig.

Ytterligare ligor

Om du coaching fotboll för första gången, är chanserna goda att du är inblandad i en fritids league. Denna typ av program fokuserar på att lära barnen de grundläggande färdigheter i spelet. Generellt har programmet regler på plats avseende lika speltid.

Ofta med barn åldrarna 8 och under, skalor ligan lag ner till 4-on-4 och har dem spela spel på betydligt mindre fält för att låta varje barn massor av handen med bollen. Vanligtvis dessa lag har ingen målvakt. Eftersom spelarna är så ung och bara lära sig färdigheter, som har ett barn positionerat som målvakt skulle resultera i en enorm stående runt och mycket lite handling för den unge. Normalt är pyloner (orange koner) inrättas i varje ände av fältet för att tjäna som mål.

Fritids ligor har även regler som har ändrats för att möta behoven av ålder och erfarenhet nivå av barnen. I de yngre divisioner, ser du inte hörnor, indirekta sparkar eller straffsparkar. Domare kallar inte offside; det inte blir inkast; och ett barn att röra bollen med händerna ofta inte blir avblåst för en överträdelse men försiktigt påmind om att åtgärden är ett no-no.

En annan varumärke ett rekreationsprogram är att tränare är tillåtna på fältet under spel med de yngsta barnen. Vanligtvis gör ligan en coach från varje lag att stå på varje halva av fältet, vilket ger tränare en chans att prata med sina spelare under lek och ge positiv feedback och uppmuntran.

Som barn blir äldre och bo involverad i sporten längre, de naturligtvis bli mer konkurrenskraftiga. Vinnande får en mer framträdande roll med en massa barn runt 10 års ålder eller 12. Om dessa barn fortfarande spela i ett fritidsprogram, kommer en del av tyngdpunkten förskjutas till att vinna, men inte på bekostnad av ligan politik om lika spel tid.

Kompetitiva ligor

Barn vars törst efter tävling kan inte släckas i sin lokala fritidsprogrammet kan vända sig till den lavin av konkurrenskraftiga ligor som finns. Dessa ligor är normalt kallas välja eller resegrupper.

Denna typ av program är för ungdomar som har visat högre kompetensnivå än många andra barn deras ålder. Dessa elitprogram ge barnen en chans att tävla mot andra med liknande förmåga i sitt tillstånd eller region. Vanligtvis barn som är inblandade i dessa program har sina ögon på långsiktig avancemang i sporten, som att spela på kollegialt nivå (eller, vilket ofta är fallet, deras föräldrar tänker college stipendier och har drivit in barnen i denna mycket konkurrensutsatta miljö).

Tränare för utvalda eller reseteam har en rad frågor att ta itu med att fritids volontär tränare inte möter. Du måste orkestrera uttagningen; göra nedskärningar; och, på de äldsta nivåer, gör spel band att skicka till blivande college coacher.

Ditt schema är fullsatta med praxis och är typiskt turnering tungt, med massor av resor och helger borta hemifrån. Miljön är helt annorlunda eftersom segrar i turneringar driva laget in i de nationella rampljuset och garner massor av uppmärksamhet för de inblandade aktörerna. Coacher ges tyglar en utvald eller resa laget bara om de har en stark coaching bakgrund och har visat genom sin erfarenhet för att vara väl insatt i alla delar av spelet.

Om du är i en mycket konkurrensutsatt ligan som du inte tror att du tillräckligt förberedda för, anmäla ligan direktören omedelbart. Låt honom veta att i bästa intresse barnen, skulle du föredra att coacha ett mindre erfaret team i en mindre konkurrenskraftig liga. Gör vad du är bättre lämpad för vid denna tid i din coaching karriär.