Vilka är de olika typerna av digital medieteknik?

September 28

Digitala medier kan antingen hänvisa till ljud- och visuella filer en användare besöker på en dator, eller hänvisa till digitala lagringsenheter som används för att överföra datauppgifter. Vanligtvis när en datoranvändare avser digitala medier, hon hänvisar till den typ av audiovisuella medier. Typer av digital medieteknik inkluderar digitalt ljud och videoinspelning teknik, digitala uppspelningsmedia enheter och digitala medier redigeringsprogram. Cd-skivor (CD), digital video disk eller digitala mångsidiga skivor (DVD) och digitala kabelboxar för tv är några av de vanligaste formerna av digital medieteknik i hushållsbruk. Andra vanliga enheter inkluderar stereo med CD eller dator ljudfil kapacitet, digital-TV, eller monitorer som används för att visa den digitala videosignalen tas ut av datorn grafikkort.

Många digitala mediaenheter helt enkelt spela upp mediafilen för användaren att njuta av. Teknik som används för att spela upp digitala medier inkluderar hårdvara och mjukvara. Gemensam hårdvara som används för digitala medier inkluderar fristående handhållen ljud- och videospelare samt multifunktionella enheter med digital medieteknik kapacitet, liksom iPhone och Android. Många digitala medieanvändare använder en stationär eller bärbar dator för att hantera, redigera och spela upp digitala mediefiler. Eftersom videospel är också en form av media, spelkonsoller och videospel själva är former av digital medieteknik.

Generellt mediafiltyper inkluderar bild, ljud och videofiler. Digitala medier är i kontrast med analoga media eftersom analoga medier är en ström av information, medan digitala medier består av uppgifter uppdelade i siffror. Analog medier inkluderar band och skivor. Digitala data uttrycks i binärkod, ett datorspråk som kännetecknas av strängar av 0 och 1. Typer av digitala mediefiler inkluderar Moving Picture Experts Group Layer-3 Audio (mp3) filer, JPEG (jpeg) filer och (Audio Video Inter avi-filer).

Det är mindre vanligt att datoranvändare att hänvisa till uppgifter lagringsenheter som digital medieteknik, och det händer oftast när man diskuterar datorns minne lagring. I de flesta fall, de lagringsenheter som kan kallas digital dator medier är bärbara och avtagbar, som ett datakort i en kamera eller Universal Serial Bus (USB) USB-minnen används för att flytta data från en dator till en annan. Även om det visar en annan kategori av medier, digitala medier enheter som CD och DVD ändå passa in i denna kategori av medieteknik.

  • Digitala videobandspelare tillåta människor att hämta, sortera, lagra och visa sina favoritteveprogram.
  • En bärbar mediaspelare.
  • USB-minne.
  • Multifunktionsenheter, som en iPhone, kan användas för att spela upp digitala medier.
  • CD-skivor kan lagra digitala medier.