Varför är Kalifornien kallas Golden State?

January 8

Kalifornien är mest sannolikt känt som The Golden State eftersom guld har spelat en betydande roll i statens historia. Några invånare i staten pekar också på den gyllene vallmo, en infödd blomma som ofta kan hittas växer rikligt i hela staten. Många tror att de spanjorer som ursprungligen ledde koloniseringen av regionen namngav den efter en fiktiv El Dorado beskrivs i spansk litteratur. År 1848, en arbetare vid namn James Marshall upptäckte äkta guld i Golden State, som leder till Kalifornien guldruschen. Upptäckten av guld i Kalifornien ledde till statens väsen märkt "El Dorado staten" för en tid, och dess rykte som ett land med både mineral- och jordbruk rikedomar har fått en del att hänvisa till det som "The Land of Milk and Honey. "

Man tror att Kalifornien har haft ett rykte för sina guldfyndigheter sedan 16-talet, då området koloniserades av Ortuno Ximenez och Hernando Cortez, två spanska upptäckts letar efter guld i den nya världen. Guld upptäcktes i staten den 24 januari 1848 av James Marshall, som höll på att bygga ett sågverk på American River. Marshalls upptäckt kom bara dagar innan målgång i mexikansk-amerikanska kriget, och överlåtelse av Kalifornien till USA via Fördraget Guadalupe. Strax efter började Kalifornien guldrusch, fyller The Golden State med guldgrävare som hoppas kunna göra sin förmögenhet. Befolkningen boom innebar att Kalifornien kunde blev en stat inte långt efter, den 9 September 1850.

Tillståndet för Kaliforniens lagstiftande organ gjort "The Golden State" ett officiellt smeknamn 1968, baserat på statens långt samarbete med guld. Dessa föreningar kan hittas i hela staten kulturhistoria, och i dess natur. Namnet på Golden Gate-bron sägs komma från statens historia som en källa av ädelmetall. Solnedgångar över Stillahavskusten i Golden State är ofta vackert gul färg. Statens officiella blomsymbolen, den gyllene vallmo, kan hittas växer i överflöd i hela regionen, och kan sägas ge en gyllene nyans till statens ängar, åkrar och sluttningar.

Äldre statliga smeknamn, som "The Land of Milk and Honey" eller "El Dorado State" har förmodligen använts för att uppmuntra resor, turism och bosättning i området. Dessa smeknamn sägs spegla Kaliforniens rykte som ett land med oändliga rikedom och överflöd. Smeknamnet "The Grape stat" har också använts, med hänvisning till Kaliforniens status som en av landets ledande tillverkare av druvor och vin.

  • En 19th century guldrusch bidragit till tillväxten av Kaliforniens befolkning.
  • Solnedgångar över Stillahavskusten i Golden State är ofta vackert gul färg.
  • Kalifornien blev officiellt "The Golden State" 1968.
  • San Franciscos Golden Gate-bron namngavs i hänvisning till Kaliforniens historia av guldrushen.