Vad är Ugali?

April 16

Ugali är en maträtt gjord av en tjock blandning av majsmjöl och vatten. Det är i allmänhet den vanligaste stärkelse i afrikanska rätter och utgör grunden för många traditionella rätter. Skålen används ofta i afrikanska rätter som en prisvärd sätt att sträcka kött, grönsaker och andra objekt, genom att göra måltider som fyllning som möjligt när du använder mindre mängder av dyrare eller mindre tillgängliga livsmedel.

Processen att förbereda ugali börjar vanligtvis genom kokande vatten och sedan långsamt röra i marken majsmjöl. De exakta proportionerna av varmvatten till majsmjöl med varierar beroende på cookâ € s föredragna konsistens. För en traditionell tjock gröt, kan vanliga proportioner vara två delar vatten till en del majsmjöl. När majsmjöl blandas i det kokande vattnet, är värmen vanligtvis reduceras och blandningen kontinuerligt omrördes under ungefär 10 minuter eller så för att avlägsna eventuella återstående klumpar och för att tillåta den att tjockna till en böjlig textur. Vissa kockar kan rör i smör, salt, eller andra ingredienser för att lägga till en rikare smak till majsmjöl mush.

Eftersom ugali är en grundläggande stärkelse utan mycket av en distinkt smak av sin egen, tenderar det att vara mångsidig i vad den kan serveras med. En vanlig användning av majsmjöl mush i afrikanska köket är som ett komplement till grytor som består av kött eller grönsaker. Stärkelsen ofta öste i en skål med gryta hälls runt eller över den, vilket gör att mush att absorbera vätskor och bli mer smakrik. Det är också ofta serveras tillsammans med greener eller helt enkelt med mjölk.

Ugali är inte traditionellt äts med redskap. Eftersom det har en så tjock, följsam konsistens, är det majsmjöl mush ofta äts med händerna. En person kan rulla mos till en boll för att äta det på egen hand, eller kan trycka sitt finger i bollen för att göra en fördjupning. Den fördjupning i majsmjöl mush bollen gör att den kan användas som en provisorisk utensil att ösa upp kött, grönsaker och andra livsmedel.

Andra regionala köken har majsmjöl baserad stärkelse rätter som är mycket lik ugali och kan förväxlas med varandra eller används omväxlande som ett byte. Italya € s version av majsmjöl gröt kallas polenta och serveras ofta ensam eller med såser, grönsaker eller kött blandas i. USA, särskilt den södra regionen, har en majsmjöl baserad stärkelse kallas grits som ofta fungerat som en sida skålen för frukost. Mexicoâ € s version, kallad atole, görs ofta med en tunnare konsistens och serveras sötad som en varm dryck.

  • Ugali är tillverkad av majsmjöl och vatten.