Vilka faktorer påverkar kostnaden av reklam?

June 27

Även om många människor tänker på reklam som annonser sett på tv, termen faktiskt avser alla typer av annonsinnehåll som gagnar ett företag eller en enhet som deltar i handeln, även känd som försäljning. Det kan hänvisa till annonser i tidskrifter, tidningar, skyltar, tv, eller någon annanstans att konsumenterna kan se annonser. De viktigaste faktorerna som påverkar kostnaden för reklam är de som arbetar med att skapa annonser avgifter och avgifter i samband med att köra dessa annonser i media.

Skapa en annons är en viktig faktor i den totala kostnaden för kommersiell reklam. För grafiska annonser som visas i tidningar eller på skyltar, ett företags marknadsavdelning arbetar normalt med en grafisk konstnär eller ett team av konstnärer att ta en allmän uppfattning och förvandla det till något som kommer att fånga uppmärksamheten hos tittarna. Den mer personal bolaget behöver anställa för att få en vision till verklighet, kommer det dyrare annonsen vara. För att hjälpa till att täcka en del av kostnaderna, kan företagen använda obetalda praktikanter för att göra en del arbete, men de kommer fortfarande att behöva någon att övervaka projekt.

När en grafisk annons skapas, är nästa viktig faktor som påverkar kostnaden för reklam där annonsen är placerad. Typiskt, desto fler synpunkter medierna kan ta med till annonsen, desto högre kostnader för att placera den. Till exempel, placera en annons i en ny tidning med en låg cirkulation kostar mindre än att placera den i en väletablerad en med en läsekrets av miljontals människor. Placering inom publikationer är också en viktig kostnadsfaktor. Annonser i bästa läge med hög synlighet kosta mer än annonser som ligger på baksidan av en tidning, eller under "fold" i en tidning eller på en webbplats.

Kostnaden för kommersiell reklam med hjälp videoannonser, såsom tv eller digital videoskivor, kan variera kraftigt beroende på komplexiteten i videon. Filmning en video med en handhållen videokamera och tillgänglig personal är oftast ganska billigt, men resultatet kan se skakig eller oprofessionellt. De flesta stora företag anlita en professionell filmare, regissör, ​​och agera personal för att filma sina reklamfilmer. Kostnaderna för en professionell kommersiell varierar beroende på erfarenheterna av personalen och populariteten av skådespelarna som används. Exempelvis med användning av en okänd skådespelare hyras genom en öppen gjutning samtal är typiskt betydligt billigare än att använda en välkänd kändis.

Som med grafiska annonser, är den viktigaste faktorn som påverkar kostnaden för reklam på tv där annonsen är placerad. I det här fallet, men placeringen kretsar kring timing snarare än plats. Reklamfilmer som luft under mitt i natten, när färre tittare tittar, kostar mycket mindre än de sändes under "prime time," de timmar efter utgången av det traditionella arbetsdagen när många individer ställer in för populära programmering. Reklamfilmer placerade under stora idrottsevenemang eller speciella episoder av populära visar kan kosta miljontals dollar, medan annonser som placerats under mindre populära visar normalt kostar mycket mindre.

Företag med en budget som tillåter att anställa extra personal bör väger att anställa en utbildad marknadschef eller PR expert. De är utbildade för att ta hänsyn till alla de faktorer som påverkar kostnaderna för reklam och utforma planer som arbetar inom företagens budgetar samtidigt maximera exponeringen. För företag med små budgetar, kan en billig annons som når just målet demografiska vara lika effektivt som en dyr annons som når miljontals människor med olika smak och preferenser.

  • Produktionskostnader, tidslucka och storlek av publiken nås är bland faktorer som påverkar kostnaden för TV-annonser.
  • Kommersiell reklam kan komma i form av skyltar.
  • Tv kommersiella aktörer som finns genom öppna gjutning samtal är billigare än kända kändisar.
  • Storleken och placeringen av en tidningsannons kan påverka kostnaden för reklam på detta sätt.