Vad är Tredjeparts Billing?

July 2

Tredjeparts fakturering är fakturering utförs av en annan än den som gav en produkt eller tjänst företaget. Dessa företag kan arbeta på uppdrag av individer eller tillhandahålla tjänster för en hel organisation. Tjänster kan innefatta fakturering, betalning, eller andra uppgifter i samband med fakturering och påståenden underkastelse. Denna typ av fakturering är särskilt vanligt i de medicinska och akademiska områden.

En tredje part fakturering företag kan ge stöd i något område i samband med faktureringen. Vanliga tjänster omfattar kodning och ordna för återbetalning från försäkringsbolag. Den tredje part faktureringstjänst kan hantera alla aspekter av fakturering eller helt enkelt hantera några av de mer komplexa detaljer. Den tjänst som erbjuds beror på företagets storlek och komplexitet fakturering.

En annan användning för tredjeparts fakturering är i fall där ett lagförslag måste delas. Detta är särskilt vanligt i hyresfastigheter där de allmännyttiga sedel eller annat liknande kostnader delas av hyresgästerna. Till exempel får en hyresvärd en räkning för verktyg från en kommun och skickar varje hyresgäst sin andel. Då hyresgästerna lämna in sina betalningar till hyresvärden som sedan betalar kommunen.

För att skydda konsumenterna, vissa regeringar har lagar som reglerar hur tredjeparts fakturering fungerar. Gemensamma krav inkluderar detaljerade fakturering, informera kunden om eventuella ändringar av fakturering, och begränsningar av de typer av tjänster som kan faktureras med denna metod. Ofta villkoren för tredje part fakturering måste anges i ett skriftligt avtal innan ett sådant avtal kan göras lagligt. Det primära syftet med de flesta regler är att säkerställa att kunderna inte bli överladdade eller på annat sätt vilseledda.

Tredjeparts fakturering företag kommer i ett brett spektrum av storlekar och erbjuder flera olika typer av tjänster. De mindre organisationer tenderar att erbjuda enbart behandlingstjänster och är i första hand ett medel för outsourcing. Större företag kan erbjuda mer komplexa eller specialiserade fakturerings beredning eller hantera inlämning påståenden till försäkringsbolag. Vissa organisationer ger också fakturering konsulttjänster.

Mångfalden bland tredjeparts fakturering företag kan göra plocka en tjänst en komplicerad uppgift. Klienter måste forska sina alternativ noga för att säkerställa att företaget de väljer inte bara seriösa, men erbjuder de specifika tjänster som de behöver. Regeringarna måste hantera uppgiften att reglera företag i en bransch där struktur och tjänster som erbjuds av varje företag är oerhört varierande. Bedrägliga fakturering är ett särskilt problem eftersom det kan vara svårare att upptäcka med så många parter som är inblandade i processen.

  • I tredje part fakturering, en annan än den som har lämnat servicebolaget tabulerar kostnader eller tillhandahåller andra faktureringstjänster och utfärdar en faktura.