Vad är den statliga blomman av Missouri?

December 27

Den 16 mars 1923 den 52: a generalförsamling i Missouri delstatsparlamentet godkände vita hagtorn blomman som den statliga blomman av Missouri. Denna blomma, som växer vilt på många arter av hagtorn träd i hela staten, blommar i början av maj, och som sådana, brukar kallas Mayflower. Vid tidpunkten för dess godkännande, var blomman kallas helt enkelt vilda haw.

Medan den vita hagtorn, eller Crataegus punctata, generellt överens om att vara den statliga blomman av Missouri, det språk som den ursprungliga lagstiftningen var något vag. Formuleringen identifieras endast släktet Crataegus utan notering en art. Detta har lett till mindre förvirring som Missouri Institutionen för kulturvård anser att en annan art, den duniga hagtorn, är mer representativ för ekologi staten.

På många sätt är kontroversen kring den statliga blomman av Missouri i stort akademiskt. De blomningar av duniga och de vita Hawthorns är så nära i utseende för att vara praktiskt taget omöjlig att skilja från lekman. Blommorna av både träd har fem vita kronblad och ca 20 ståndare. Kronbladen är på liknande sätt formad och motsvarande i storlek. Kort sagt, baserat på utseendet på blomning ensam, blommorna är utbytbara.

Det finns vissa små skillnader i de två typerna av hagtorn träd. Mest märkbart, på höjder upp till 13 meter (42.7 fot), den duniga hagtorn dvärgar lätt den 7 meter (23 fot) maximal tillväxt av vita hagtorn. Den duniga hagtorn producerar också större frukt tidigt på säsongen än dess motsvarighet. Både färgen och smaken av frukterna, dock är likadana.

Förutom att producera den statliga blomman av Missouri, håller hagtorn trädet en lång och framstående plats i örtmedicin. Traditionellt har de blad och bär på träden används för att lindra halsont, minska ledvärk, och stöd i sömnen. Men i dag, moderna utövare av naturläkemedel baserade komplementär medicin använda bär som en medföljande behandling till vanliga läkemedel för patienter som lider av hjärtsvikt, kärlkramp och högt blodtryck.

Det är intressant att notera den kristna symboliken i valet av både hagtorn blommar för den statliga blomman av Missouri och hundkäx som sin statsträd. Även om detaljerna inte ges i Bibeln, tror många att Kristus korsfästes på ett kors gjord av en hundkäx träd. Det är också allmänt accepterat att hans törnekrona bestod av sammanflätade grenar av en hagtornsträd.

  • Det är allmänt accepterat att Kristi törnekrona bestod av sammanflätade grenar av en hagtornsträd.
  • Den vita hagtorn blomma växer hela Missouri.