Vad är en kyckling entreprenör?

March 7

Att bli en kyckling företagare har mycket lite att göra med överste Sanders, Frank Purdue eller Kenny Rogers, även om man kan göra ett argument för countrysångare och stekt kyckling entreprenör. I verkligheten är en kyckling entreprenör någon som bedriver en andra företag samtidigt som en heltidsarbete i sitt valda området. Till exempel kan en revisor för ett stort företag väljer att öppna en privat skatt förberedelse affärer på nätter och helger, eller en professionell kock kan äga en liten bistro på sidan.

Ursprunget till termen "kyckling entreprenör" kan ha börjat i en tid då ett antal blivande investerare bokstavligen erbjöds stekt kyckling franchise som lukrativa sido företag. Investeringar i dessa snabbmatsverksamhet inte skulle ha krävt ägare att sluta sina ordinarie jobb, eftersom kvalificerade arbetare och chefer skulle ansvara för dag till dag operativa behoven. En stekt kyckling entreprenör skulle bara behöva ägna ett par timmar i veckan övervaka och främja verksamheten.

Andra källor säger nyckelordet i "kyckling entreprenör" är kyckling. Många människor har drömmar om att sluta deras primära jobb helt att bedriva småföretag ägande, men de är helt enkelt för "kyckling" för att skära av alla band till en säker inkomst med förmåner. Genom att bli en kyckling företagare, kan en spirande småföretagare fortfarande uppfylla sina finansiella åtaganden samtidigt lära sig linor av ett nytt företag. Om litet företag eller franchise-investeringen fungerar framgångsrikt, då och först då skulle en kyckling entreprenör överväga att sluta sin främsta inkomstkälla.

Om de nuvarande statistiken förblir sant, det finns ett antal tvingande skäl till varför någon kanske vill förbli en kyckling entreprenör istället för en småföretagare. Enligt Small Business Association (SBA), nästan hälften av alla småföretag misslyckas inom ett år. Ännu mer alarmerande, uppskattningsvis 90 till 95 procent av små företag misslyckas inom fem år. Med denna statistik att tänka, är det inte konstigt att många blivande småföretagare driva kyckling entreprenör gångssättet.

  • En revisor som öppnar en bistro på sidan är ett exempel på en kyckling entreprenör.