Vilka är de bästa tipsen för planterar fikonträd?

May 4

Vid plantering fikonträd i marken, är det mest fördelaktigt att placera dem där de kan få full solexponering, men också att få skydd mot sen frost och vind. Tegel och stenmurar ger en god barriär, samtidigt som den extra fördelen av värmestrålning. Fikonträd trivs bäst när planterade i en enkel blandning av vanlig jord och kompost. Gödsel bör undvikas, som överdriven gödsling kan orsaka en överväxt av löv, vilket kommer att bromsa tillväxten av fikon. Vid plantering fikonträd i en kruka, bör de också ha en lätt jord blandning och massor av solen.

Den bästa platsen för ett fikonträd är på en plats med nordlig exponering. Då trädet förblir vilande i rätt säsong, vilket möjliggör en bättre fikonskörd. Senhösten och tidig vår är den idealiska säsonger för plantering fikonträd.

Vid plantering fikonträd i marken, gräva ett hål ungefär 3 fot (91,44 cm) djup är perfekt. Dränering är viktigt att ha i åtanke vid plantering fikonträd. Placering pott skärvor eller tegel i botten av hålet kan bidra till att förhindra tap rötter. Vid plantering flera fikonträd, bör de placeras 15-20 fot (4,6-6,1 meter) från varandra. Om träden kommer att hanteras som buskar, kan de placeras 10 fot (3,1 meter) från varandra.

För plantering fikonträd i en container, är det bäst att börja med en billigare liten planta, när de växer och bär frukt snabbt. Trädet bör införas en ljus kruka med god dränering. Trä eller plastbehållare är båda bra alternativ för plantering fikonträd.

En lätt planteringsjord som är bäst för krukväxter fikonträd. Lägga builderâ € s sand, siktas kompost eller perlit kan både bidra till att hålla blandningen ljus och stöd fungerande dränering. Trädet kommer att göra bäst i ett varmt område som tar emot en hel del solen. God ventilation är också viktigt för att uppmuntra unga fikonträdet växter att växa och frodas.

Fikonträd måste hållas varm om de ska överleva. För att förbereda en utomhus fikonträd för vintern, halm eller löv bör spridas runt basen av trädet. Nästa grenarna måste slås in i kraftigt tyg såsom mattunderlägg, duk eller filtar. Då hela träd bör täckas med en plastpåse eller wrap.

Krukväxter fikonträd kan tas in vid kall väderlek. De brukar kunna överleva i en ouppvärmd källare, uthus eller garage. Av denna anledning är det ofta en bra idé att potten fikonträd i kallare klimat.

  • Fig.
  • Torkade fikon.
  • Figurerna växer på trädet.