Vilka är de olika typerna av Polenta?

April 8

Polenta är det italienska ordet för majs och brukar betraktas som en pudding liknande substans som är gjord av majsmjöl. Den mest grundläggande typen av tillverkad av gult majsmjöl, salt och vatten. Det grundläggande sorten är också bland de lägsta i fetthalt; men det finns många andra typer, liksom.

Serveras i italienska grytor, spanska soppor, eller toppad med söta lönnsirap, möjligheterna för polenta är oändliga. Många människor är bekanta med polenta stil kotletter. De är populära fyllmedel i den vegetariska världen, som används på liknande sätt som bröd eller andra sädesslag. De kotletter görs när polenta hälls på en bricka och sedan sprida smidig. Efter det svalnar, är det skärs i trianglar, doppas i ströbröd och sedan bakat tills trianglarna är krispiga på utsidan och gräddig på insidan.

Cooking polenta är lätt. Enkel ta ca 3 koppar (750 ml) av saltat vatten till en koka. Tillsätt ca 1 kopp (152 gram) av majsmjöl till vattnet. Håll vispa blandningen som det kokar. Nästa, sänka temperaturen på stovetop till låg och låt blandningen sjuda i cirka 15 minuter. För människor som gillar krämig polenta, bör det koka längre på lägsta värmen.

Som en tumregel, 1 kopp (152 gram) av majsmjöl gör ungefär tre gånger så mycket polenta. Även om detta kan verka som en hel del, kan den användas i så många recept som det snabbt försvinner. Till exempel, många människor helt enkelt vilja göra kotletter nämns ovan och servera den med tomatsås. Andra människor tycker om att toppa kotletter med pestosås. Möjligheterna är oändliga.

Ursprungligen var polenta gjord av bovete, tills majs och majsmjöl in i scenen. Även om bovete sorten kan vara den ursprungliga, de flesta föredrar att förtrogenhet av majsbaserade sorten. Även om det är oftast gjorda av gult majsmjöl, kan det också göras med vitt majsmjöl, vilket är fallet med den venetianska sorten. Dessutom, om den är gjord i den västra delen av världen, är det oftast tätare än om den görs i öster.

Polenta är en av de mest mångsidiga rätter runt. Även om det ursprungligen var maten böndernas, är det nu serveras på gourmetrestauranger i hela världen. Det kan vara enkla, serveras med ost och smör, eller ganska komplex, serveras med fisk, anka, eller annat kött. Många människor älskar det eftersom det kan användas i flera dagar efter att det är gjort, vilket gör det till ett bra komplement till varje måltid.

  • Polenta kan serveras med lönnsirap som en frukost behandla.
  • Majsmjöl, den viktigaste ingrediensen i polenta.
  • Polenta gjordes ursprungligen från bovete.