Vad är Spenat Dip?

July 8

Spenat dip är en rolig fest mat som kan serveras antingen som förrätt eller hors d'oeuvre. Traditionellt sett förrätt stimulerar aptiten och förbereder sinnena för den viktigaste måltiden. Hors d'oeuvres däremot är mer av en "utanför måltiden" snack, oftast avnjutas på funktioner som cocktailpartyn. Denna dip är också en stor möjlighet att introducera grönsaker till barnen så att de kommer att ha en positiv inställning till dem.

Det finns olika ingredienser som används i tillägg till spenat i en spenat dip recept. Det serveras varma och har en tjock konsistens för att kunna användas som ett dopp med din favorit ackompanjemang. Många föredrar att använda friterad eller bakade majstortillas för doppa. Andra tycker kex eller kilar av franska, surdeg eller focaccia bröd. I mitten av en rund limpa surdeg kan tas bort för att doppa och spenat dip kan presenteras inne i urholkad limpa.

En typisk recept för spenat dip lyser ångande spenat medan lätt sautering vitlök och schalottenlök i olivolja och sedan blanda samman ingredienserna till en slät massa. När blandningen är fullständig, gräddost blandas in i blandningen. På denna punkt är det värms i en dubbel panna och parmesan osten smält in i den. Vid slutet, är salt och peppar sattes till smak. Spenat dip bör fortsätta att värmas tills det är en tjock, rik sås.

Det finns många variationer av den grundläggande receptet. Kronärtskockshjärtan eller jordärtskockor komplimang smaken av spenat fint. Crabmeat eller bacon kan inkluderas för unika smaker. Förutom färskost; cheddar, stuga, Gouda, jack, mozzarella, Romano, eller Velveeta ost kan ingå. Grädde, majonnäs eller gräddfil kan substitueras för en lättare textur.

Kreativa kockar kan undersöka lägga basilika, torkade tranbär, löksoppa mix, salsa eller vatten kastanjer att skapa en speciell signatur maträtt. Rödvinsvinäger lägger också en fin touch till spenat dip. Denna dipsås kan även monteras och sedan bakas i ugnen tills bubblande och lätt brynt.

Ofta är fryst spenat används för bekvämlighet. Dock är färsk spenat ett utmärkt sätt att inkludera en hälsosam maträtt av färska gröna. Därför, om tiden inte är en faktor, är färsk spenat preferensen.

Garnering av tranbär, röd paprika, rosmarin eller gula tomater lägga en festlig touch. Om ljus bröd används för din spenat dip, kan du erbjuda grillspett eller fondue gafflar för doppning. Om din spenat dip är beredd med en tunnare konsistens, kan det vara kylda och serveras kall.

  • Riven parmesanost sätts ofta spenat dip.
  • Surdegsbröd par väl med spenat dip.
  • Sunchokes (eller jordärtskockor) är bra tillägg till spenat dip.
  • Spenat dip kan serveras som förrätt eller hors dóeuvre.
  • Bacon kan sättas till spenat dip för att förbättra smaken.
  • Olivolja, en av ingredienserna i spenat dip.
  • Spenat.
  • Majonnäs kan läggas till spenat dip för att ge det en lättare konsistens.
  • Chips kan serveras med spenat dip.
  • Skivade grönsaker, som paprika, koppla ihop bra med spenat dip.