Vilka är de olika typerna av bambu växter?

July 19

Det finns mer än 1450 arter av bambu växter. Av dessa finns två grundläggande typer: de som sprider sig och de som klumpar. Spridning bambu, även kallad rinnande bambu, kommer att täcka alla avstånd upp till 100 meter (30,5 m) inom en relativt kort tidsperiod. Klumpar bambu, dock kommer att stanna i en tätt nit gäng och lägga bara några stjälkar runt kanten varannan månad, vanligtvis växer 1-3 inches (2,54-7,62 cm) i omkrets per år.

Några arter av klumpar bambu är kinesiska Mountain, Paraply, Timor svart, Fontän, White Dragon och Borinda. Några arter av rinnande bambu är Golden Grove, Kuma, Pygmy, gul Grove, Pitt Vita och Golden Square. Andra än dessa två grupper, bambu växter är svåra att klassificera, eftersom de kan leva nästan var som helst och ta många former med många färger och storlekar bland nischer i miljön. Tillväxtmönster är de enda svartvitt egenskaper bambu. Resten av anläggningens många former tycks variera på kontinuum snarare än kategorier.

Den största skillnaden mellan löpning och klumpar bambu har att göra med deras respektive rhizomer. Rhizomer stjälkar som fastnar i marken och skjuter rötter nedåt ut av noderna som finns i den klassiska strukturen av bambu växt. Dessa noder är också källan till reproduktion, eftersom de också skjuta nya stjälkar upp till ytan för att bilda stammen av en ny bambu växt. Köra bambu måste ha längre rhizomer som skjuter nya stammar snabbt och ofta, medan klumpar bambu har kortare, långsammare och i allmänhet mindre aktiva rhizomer.

Man kan fortfarande anläggning kör bambu i en gård utan risk för bambu ta över gården - och grannens tomt - med hjälp av en rhizom barriär. Detta består vanligen av ett foder av plast som är begravd 30 inches (76,2 cm) djup som helt omger bambu fältet. Detta kommer att hålla de rhizomer från att växa under jord förbi det område där man vill bambu växter.

En annan, mindre definierade sätt att kategori bambu växter i typer är av temperaturen där varje växt frodas: varm eller kall. Några arter som växer bäst i varmt väder är Alphonse Karr, Golden Goddess, Fernleaf och Midori Green. Några arter som växer bäst i kallt väder är Eisenach, flavescens Inversa, Holochrysa och Koi. Inredning bambu växter är de som har korta nog rotsystem som ska odlas i krukor och kan därför odlas inomhus. Dessa inkluderar ventricosa, vittata, Koi och Tsuboi.

  • Bambuskog.
  • Bambu stjälkar.