Vad är Bärbara Bluetooth högtalare?

October 7

Bärbara Bluetooth-högtalare är små högtalare som kan kommunicera trådlöst med en anordning för att spela musik, telefonsamtal och andra ljud. Sådana anordningar är tillgängliga från ett antal tillverkare och kan variera i storlek och kvalitet. Många kommer med en option att låta användaren skapa en trådbunden anslutning, om så önskas, som kan vara nödvändigt med en äldre del av utrustningen som inte har Bluetooth. Användningen av en standardiserad trådlös teknik gör dessa högtalare som är kompatibla med ett stort antal enheter.

Bluetooth är konstruerad för mycket kort räckvidd trådlös användning. Många tillverkare av trådlös utrustning använda tekniken för allt från mobiltelefoner till medicintekniska produkter. I fallet med bärbara Bluetooth-högtalare kan föraren ställa in högtalarna bredvid en enhet som en bärbar dator, mobiltelefon, handdator, eller tablett dator och enheterna kommer nätverka trådlöst kommunicera. Installationen är vanligtvis mycket snabbt och kan inte kräva några åtgärder på den del av operatören.

Sådana högtalare är kompakt för att göra dem lätta att bära. Vissa kan vika eller krypa in i varandra så att operatören att packa dem lättare i en väska eller handväska. Den lilla storleken har kommit med några kompromisser. Höga volymnivåer är i allmänhet inte möjligt, och området för hörbart ljud är mer begränsad eftersom högtalarna saknar förmågan att producera mycket höga och låga frekvenser. Dessutom bärbara Bluetooth-högtalare tenderar att ha en lägre ljudkvalitet eftersom den trådlösa överföringen kan försämra signalen.

Bärbara högtalare kan vara användbart för resenärer som behöver högtalarfunktioner men kan inte bära runt en stor uppsättning. Vissa apparater kommer med en extra bashögtalare att utöka det tillgängliga utbudet. De flesta gör det möjligt att skapa en kabelanslutning för att förbättra ljudkvaliteten och tillåter föraren att använda bärbara Bluetooth-högtalare med ett bredare utbud av enheter, såsom äldre datorer utan denna särskilda trådlös kapacitet.

Som med andra trådlösa enheter, är ibland nödvändigt viss felsökning. Användaren kan behöva flytta högtalarna för att eliminera återkoppling och undvika hinder som stör signalen eller klippa ut det helt och hållet. Det är också viktigt att stänga dem efter användning för att undvika att dränera batteriet medan högtalarna inte är i aktiv användning. Vissa bärbara Bluetooth-högtalare levereras med programvara eller applikationer användaren kan installera mer finjusteras kontroll över högtalaregenskaperna.

  • Bluetooth-högtalare kan anslutas trådlöst till en tablett eller annan enhet.