Lägga till en andra intern hårddisk

June 7

För de flesta nuvarande PC-ägare, är den enklaste metoden för att lägga till mer hårddiskutrymme för att lägga till en andra hårddisk till sina system. Det finns tre mycket goda skäl till detta:

 • Ingen backup krävs. Naturligtvis bör du vara säkerhetskopiera din nuvarande hårddisk ändå. Lägga till en andra enhet eliminerar installation som du måste utföra om du uppgraderar din nuvarande enhet eftersom du inte behöver återställa det aktuella innehållet i din gamla enheten till den nya enheten.
 • De flesta datorer har minst ett öppet enhetsfacket. Om inte din dator redan fyllda till gälarna, bör du ha tillräckligt med utrymme för att lägga till en andra hårddisk. Om den är fyllda till gälarna, antingen du måste uppgradera den aktuella enheten eller lägga till en extern FireWire, eSATA (extern SATA), Thunderbolt eller USB 2.0 / 3.0-enhet.
 • Det är som. . . väl. . . mer för mindre Hellre än att ersätta en befintlig 500GB enhet med en 1TB-enhet -. och sluta med endast 500GB mer utrymme - lämna den ursprungliga enheten som den är och tillägger att andra enhet, vilket resulterar i att hela 1TB som du betalat för. (Kom ihåg: Du kommer så småningom att använda det utrymmet.)

Är du girded och redo för strid? Eftersom det finns faktiskt fler steg som ingår i installationen av en EIDE-enhet. Följ den här proceduren för att lägga till en andra intern EIDE hårddisk till din nuvarande systemet:

 1. Täck arbetsytan med flera ark tidningen.
 2. Stäng av datorn, koppla ur den, och placera den på toppen av tidningen.
 3. Ta fall skruvarna och glida av fallet, sätta skruvarna åt sidan i ett glas eller trä skål eller kopp.

  Om du är osäker på hur man tar bort datorns fallet, kontrollera den manual som följde datorn.
 4. Tryck på metallchassi av datorn för att ta bort eventuell statisk elektricitet.
 5. Verifiera bygelinställningarna på baksidan av din ursprungliga enhet. Om det behövs, ändra den befintliga enheten till flera enheter, masterenhet (eller bara master) genom att flytta bygeln till de angivna stiften.

  Kom ihåg att om du installerar en SATA-disk, behöver du inte oroa dig för hoppare! Bara hoppa till steg 7.

  Lägga till en andra intern hårddisk

  Jumpers är de små plast och metall shuntar som du använder för att konfigurera hårddiskar och CD / DVD-enheter.

  Lägga till en andra intern hårddisk

  Din bygelkonfiguration är troligen skiljer sig från den som visas. De flesta EIDE hårddisk tillverkarna nu skriva ut bygelinställningarna på topparna av hårddiskar. Om inställningarna inte tryckt på enheten, kan du hänvisa till den enhet anvisningen eller gå till tillverkarens hemsida och leta upp inställningarna där.

  Om allt detta verkar lite exotiskt, termerna är verkligen inte ekivokt, herre betyder primära (och om du har minst en enhet, måste det finnas en masterenhet), och slav betyder sekundärt. Annat än att är enheterna behandlas på samma sätt som din dator.

 6. Ställ byglarna på baksidan av den nya enheten för flera enheter, slavenhet (ofta listad som bara slav).
 7. Om din nya enhet behöver en enhetslådan för att passa in i den önskade viken, använd skruvarna som tillhandahålls av enhetstillverkaren att fästa bur skenor på båda sidor av enheten.
 8. Skjut in enheten i den valda viken framifrån (eller insidan) av fallet, och se till att änden med kontakterna går in först och att den exponerade kretsar av enheten är på botten.
 9. Skjut hårddisken och tillbaka i enhetsfacket tills skruvhålen i sidan av viken är i linje med skruvhålen på sidan av enheten (eller på enhetslådan skenor).
 10. Dra ner enheten till sidan av viken med skruvarna som följde med enheten (eller din bur kit).

  Lägga till en andra intern hårddisk

 11. Välj en oanvänd strömkontakten och koppla in den, och se till att kontakten sitter ordentligt.

  Glädje, det finns bara ett sätt att ansluta en strömkabel till en hårddisk - på rätt sätt.

  Lägga till en andra intern hårddisk

 12. Anslut den andra kontakten från hårddiskkabeln till baksidan av enheten och se till att kabeln sitter fast ordentligt.

  Observera att båda EIDE hårddiskar använder samma kabel, så du kan behöva dra ur ursprungliga enheten från kabeln och byta kontakter. Oroa dig inte: Det spelar ingen roll vilken kontakt går till vilka bilfärd så länge byglarna är rätt inställda. (Flera SATA-enheter inte använder samma kabel, eftersom varje SATA-enhet är individuellt ansluten till moderkortet.)

  Kontrollera om en blockerad hål i kabelkontakten, vilket borde passa med ett saknat stift på enhetens kontakt. Denna anpassning trick, som kallas nyckling, bidrar till att du installerar kabeln rätt sida upp. Men inte panik om kabeln inte är fastkilad: Kom ihåg att kabeln med den röda eller svarta markeringen på kabeln är alltid Tråd 1 och att den bör anpassas med Pin 1 på enhetens kontakt.

  Lägga till en andra intern hårddisk

 13. Sätt tillbaka locket på datorn och dra åt skruvarna.
 14. Anslut din dator tillbaka och slå på den.
 15. Kör enheten formatering verktyg som följde den nya enheten för att förbereda den för användning.