Vad är Mobay ost?

September 1

Mobay Ost är en amerikansk ost, inte att förväxla med de vanliga apelsin ostar som kallas "American." Det kommer från en gammal fransk osttillverkning stil. Namnet Mobay är en korruption av Morbier en typ av halvmjuk ost tillverkad i Frankrike som har två lager, åtskilda av ett lager av ätbara aska. Den franska stilen är helt annorlunda än den amerikanska versionen. Den använder två olika typer av komjölk för att skapa två separata skikt av ost. Ett skikt utgörs av morgonmjölk, och det andra skiktet består av komjölk från eftermiddagen mjölkning.

Denna process sägs ha utvecklats av småjordbrukare med begränsade mejeri leveranser som hade att vänta till eftermiddagen för tillräckligt med mjölk för att fylla den vänt osten helt. Om det första lagret lämnades avslöjats, skulle det börja att skapa en skorpa. Aska från träslag som Juniper eller från örter, förutsatt det perfekta sättet att eliminera krustbildning så att ostformarna kunde vänta på andra lagret av mjölk.

Mobay ost är en take off och spännande version av den franska stilen. Istället för att förlita sig på komjölk, hantverkare skapar en ost som är ett lager get och ett lager fårmjölk ost. Den resulterande halvmjuk Mobay ost är en mycket intressant och ganska varierade i smak kombination ost. Det har några av de starka smak av getost, som mognat av fårost skiktet, och många människor älskar smaken.

Ost beslutsfattare använder en mängd olika ätliga aska formler. Vissa använder druvsorter aska, till exempel, och det ger en subtil och rökiga lager till osten. Andra tittar på separationspunkten av aska som ett sätt att verkligen få två ostar för en. I vissa områden, kan du be folk att "split" i Mobay ost längs askan linjen, vilket kan ge dig huvudsak kilar av get och kilar av fårost.

Å andra sidan, kan du köpa ost får eller get, om du föredrar det ena till det andra. Om du gillar båda, löser Mobay ost ditt problem. Det smälter väl och kan användas för att toppen av pizza, kan rasat in sallader, eller gör en läcker ost val för en ost kurs. Det är utmärkt paras med frukt, serveras på kex och många människor tyder på att Mobay ost serveras med port är den perfekt efter middagen "dessert" eller en fantastisk första kurs.

  • Mobay osten är tillverkad av komjölk.