Vad är Crackle nagellack?

January 20

Crackle nagellack är en typ av nagel lack som splittras när det torkar för en konstnärlig flisas effekt. Till skillnad från vanliga lacker som torkar på ett fast, jämnt skikt, det spraka formel tvingar lagret för att separera i slumpvis placerade sprickor. Många kosmetika märken bär olika versioner av det här lacket i en mängd olika färger. Den är avsedd att bäras över toppen av en fast nyans av regelbunden nagellack att betona krackelerad effekt.

De flesta spraka lack ser mycket lik vanlig nagellack i sin flytande form, men skapar en mycket annorlunda effekt som de torkar. Den speciella formeln för använder ingredienser som inte är helt kompatibla, så lacket separerar när det torkar. Detta lämnar ett splittrat utseende och avslöjar den andra lackfärg under.

Med hjälp av en spraka nagellack är ganska enkelt, särskilt med tanke på hur dramatiskt den resulte manikyr kan vara. Först bör en regelbunden, icke-sprakande polish appliceras på ren, snyggt naglar. Alla nagellängd är acceptabelt för denna process, men längre naglar kommer förmodligen visa sprakande till fullo effekten. Det rekommenderas att basfärgen skuggan skarp kontrast med färgen på spraka polska, eftersom detta kommer att göra sprickorna mycket synliga. Mer subtila effekter, dock kan uppnås genom att välja en basfärg som liknar eller kompletterar den spraka färgen.

Efter 01:59 rockar basfärgen har tillämpats, måste de få ordentligt torr innan det översta lagret läggs. Det bästa sättet att tillämpa spraka lack är i ett enda, tunt skikt. Alltför tjockt av en päls förhindrar målgång från att nå sin fulla potential och eventuellt minska sönderslagna effekten. Även om denna stil är i grunden avsikt flisas, är det viktigt att använda en klar, skyddande överskiktet över spraka nagellack när det torkar. Den spruckna polish är känslig och sannolikt flaga bort om inte förseglas ordentligt med täckfärg, och detta kommer att göra slutresultatet ser stökigt snarare än avsiktlig.

Flera olika kosmetika märken producerar sina egna versioner av knaster nagellack. Alla dessa produkter syftar till att tjäna samma syfte, men det kan ta lite experimenterande för nagellack entusiaster att välja en favorit. Det är inte nödvändigt att matcha varumärke basfärgen päls till varumärket av spraka polish eftersom överlack skulle splittras oavsett vilken polish ligger under den. I själva verket kommer texturen hos basbeläggningen vanligtvis inte påverka sprakande. Detta innebär att grädde, metalliskt, glitter, eller matt lack är alla acceptabla alternativ för användning under.

  • Crackle nagellack splittras när det torkar.
  • Flera olika kosmetiska märken producerar sina egna versioner av knaster nagellack.