Hur gör jag en collage?

July 8

För att göra ett collage, måste du först bestämma den konstnärliga formen och nödvändigt material. Fotokollage, tidnings collage, och online collage är alla populära hantverk, och många artister kommer också att innehålla andra medier, bland annat färg, bläck, tunna metaller, och tyg, i sina collage. Besluta om storleken på din duk eller papper och se till att du har tillräckligt med material för att adekvat täcker ytan. Arrangera de olika delarna kommer ofta ske enligt en individualâ € s personliga preferenser, men det finns flera huvudsteg, bland priming duken eller pappersbasen, klippa materialen till önskade former, och fästa dem till ytan.

Beroende på syftet med collage, kan olika medier, stilar och färgscheman användas. Många individer har att göra fotokollage som gåvor för familjemedlemmar, medan andra gör ett collage som ett medel för konstnärliga uttryck och experiment. Slut Syftet med projektet kommer att avgöra de stilar och vilken typ av media används. Till exempel kommer online-collage inte kräva fysiska material men behöver bilder eller grafik som är lagrade på en dator.

Oavsett vilken typ av collage, kommer de flesta individer behöver prime deras yta först. För duk collage, kommer detta innebära att tillämpa gesso eller färgprimer. För papper eller på nätet collage, kan denna uppgift vara så enkelt som beslutar om en bakgrundsfärg. När detta steg har åstadkommits, kan materialen skäras och anordnas i enlighet därmed.

Nästa steg för att göra ett collage är att förbereda elementen. För människor som vill göra ett collage på nätet, kan detta innebära att beskära bilder, medan papper och duk collage kommer att kräva att de delar skäras eller formas. Arrangera materialen på ytan samtidigt skära dem kan ibland vara fördelaktigt, eftersom det kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket utrymme de kommer att ockupera och visuella effekter de kan skapa. Prearranging innan limning ner kommer också att hjälpa dig att märka färgkombinationer och hur varje element samverkar med nästa, även om vissa artister njuta av förvåning och spontanitet som går längs med limning allt genast ner.

Slutligen är det sista steget för att göra ett collage för att säkra alla element på ytan. Många människor väljer att använda lim, medan andra kommer att använda tejp eller ens måla för att fästa allt. Efter allt material är säkrade, kan ytterligare steg involverar extra skiktning, måla över vissa avsnitt, eller tillämpa ytterligare media, såsom glitter eller vax.

  • Ett collage kan bestå av bilder tagna under en semester eller särskild händelse.
  • Familjebilder används ofta när man gör ett fotokollage.
  • Många människor gör collage av bilder.