Vilka är de olika Waiter jobb?

January 11

En servitör är en restaurang anställd som är ansvarig för att ta emot beställningar och servera mat till kunderna. Servitören uppgift är att ge en trevlig middagsupplevelse genom att vara tillgängliga för att svara på frågor om menyn, se kocken hedrar speciella måltids önskemål, och snabbt påfyllning drycker som behövs. I vissa anläggningar kan servitörer också förväntas hjälpa till med uppgifter som att rengöring tabeller, strumpa silver, eller fylla salt och peppar shakers.

Det finns flera skäl att överväga att arbeta som servitör. Om du är vänlig, utåtriktad och tycker att interagera med massor av olika människor, kommer servitör jobb att göra stor nytta av dina naturliga talanger. De flexibla timmar som erbjuds i de flesta restauranger gör detta ett utmärkt sätt för högskolestudenter, stay-at-home föräldrar, eller personer med heltids dag jobb för att tjäna lite extra pengar. Dessutom, eftersom du får dina tips i slutet av varje skift, du kommer inte att behöva oroa sig för hur att gå ihop tills din nästa lönecheck.

Medan servitör jobb har många bra punkter, är det viktigt att komma ihåg att arbetet har sina nackdelar också. Arbets nätter, helger och helgdagar regelbundet kan göra det svårt att behålla din egen sociala liv. Ju äldre man blir, desto mer sannolikt är det att du hittar många timmar stående på fötterna för att vara fysiskt dränering. Att förväntas vara artig mot alla, kan även människor som behandlar dig dåligt, också visa sig vara en utmaning.

I de flesta fall, servitörer lär sig genom on-the-job training. Mindre franchising och familj stil restauranger kommer ofta anställa oerfarna personer för servitör jobb om de visar entusiasm och bra kund service färdigheter. Hotell eller motell matsalar, Diners och kaféer kan också vara villiga att ta en chans på mindre erfarna sökande.

När du har fått lite erfarenhet på området, kan du börja leta efter servitör jobb i mid-level restauranger. Servitörer med ett eller två års erfarenhet kan också prova att söka efter anställning på kasinon, landets klubbar, eller kryssningsfartyg. För att öka dina chanser att bli anställd för en viss position, försöka spendera lite tid vid verksamheten innan du ansöker. Lägg märke till den allmänna stämningen samt eventuella egenskaper som de anställda verkar ha gemensamt.

Fine dining anläggningar erbjuder de mest önskvärda möjligheter till sysselsättning för servitörer, eftersom risken för tips är mycket högre. Speciella färdigheter, såsom flyt på ett främmande språk eller kunskap om formell bordsservering, kan hjälpa dig att stå ut från andra sökande. Eftergymnasial kurser avseende restaurangen och besöksnäringen kan vara användbart också.

Eftersom många restauranger tror på att främja inifrån, kan servitör jobb ibland leda till andra möjligheter. De bästa servitörer kan befordras till en position som hovmästare eller värd. Ibland kan servitörer även arbeta sig upp till ett jobb som assistent chef eller chef.

  • Servrar kan få i uppdrag att sitta en restaurangens stamgäster.
  • Servicepersonalen bör kunna förklara en restaurangens meny till kunderna.
  • Vid ett litet café, kan en server också köra kassaapparat och hanterar kundernas räkningar.
  • Servitörer och servitriser är nu allmänt kallas servrar, en mer könsneutral term.