Hur kan jag undervisar barn att vara snäll mot djur?

March 27

Förskola och tidiga primära lärare kan lära barn att vara snäll mot djuren med hjälp av en välkänd barnvisa. Plantskolan rim Mary Had a Little Lamb skrevs på 19-talet och innehåller en värdefull läxa för alla barn, vikten av att vara snäll mot djuren. Den enkla rim är det perfekta sättet att lära barnen en viktig läxa som de kan bära med sig hela livet.

Lärare kan använda en kopia av rim i bilden-bokform för att illustrera den här lektionen för studenter. En utmärkt version av historien är en bok publicerad 1989 med fotografier av Bruce McMillan. Boken har moderna bilder av en ung afroamerikansk tjej hand om hennes lamm.

Innan lektionen börjar, hitta ett lamm uppstoppade djur och föra den till klassrummet. Sitt barnen på golvet i storytime området, och visa dem hur man klappa leksaken på ett skonsamt sätt. Detta kommer att ge dem praktisk övning på hur man ska vara snäll mot djur som de klappa dem. Placera lammet på golvet och be eleverna att höja sina händer om någon av dem äger ett husdjur. Låt lite tid för diskussion, eftersom små barn älskar att prata om alla djur som de kan ha i hemmet.

Efter att eleverna tid att diskutera de olika husdjur som de äger, fråga dem vad husdjur behöver för att vara frisk och lycklig. Svars kan inkludera mat, vatten, och en plats att sova. Efter prisa barn för sina svar, berättar studenterna kommer de nu höra om en flicka och ett husdjur som följde henne överallt hon gick.

Vid den tidpunkten, visa eleverna boken Mary Had a Little Lamb. Snacka om bokomslaget och författaren. Var noga med att visa titelsidan också.

Därefter läste berättelsen till barnen, visar bilderna till dem som boken läses. Under läsningen av boken, kan vissa lärare väljer att prata om bilderna också. Detta är en visuell exempel på vad barnen behöver göra för att vara snäll mot djuren.

Eleverna bör ta del av Mary petting lammet, mata den, umgås med det, och behandla det vänligt. Efter att ha läst berättelsen, fråga barnen varför lammet velat vara runt Maria. Eleverna kommer förmodligen svara med att kommentera att Mary var trevligt att lammet och tog hand om den. Berätta för eleverna att alla i världen ska följa Marias exempel och vara snäll mot djur.

Påminn eleverna att om de retas sina husdjur, slå dem, drar sina svansar, eller visa andra grymma handlingar, kommer deras husdjur inte vill vara runt dem. Diskutera det faktum att lammet följde Maria allt eftersom det älskade henne. Ett husdjur kan inte älska någon som försöker att skada det eller försummar det.

Efter diskussion av boken, be eleverna att rita bilder av ett husdjur som de har eller vill ha. De kan rita eller skriva om alla de saker de behöver göra för att vara snäll mot djuren. Ett annat alternativ är att dela ut gamla tidskrifter och tidningar och låta eleverna klippa bilder av saker som husdjur behöver. De kan välja bilder av foder till sällskapsdjur, vatten, en person som vårdar ett husdjur, eller någon annan bild som illustrerar lektionen. Barnen kan limma bilderna till kraftigare papper.

  • Att ha ett litet husdjur kan lära barn mer om djur.
  • Berättelser om djur kan hjälpa barn lära sig att vara snällare.
  • Barnen kan rita eller skriva ner olika sätt att vara snäll mot djuren.