Vad är Kompressions Underkläder?

February 23

Kompressions underkläder är underkläder tillverkade av ett tätt, elastiskt material såsom spandex eller en kombination av Lycra och nylon. Denna typ av underkläder används av idrottsmän för komfort, efter operation eller fettsugning till stöd i läkningsprocessen, och som ett medel för kroppskonture för dem som har några utbuktningar de vill dölja. Kompressions underkläder finns i olika former, bland annat shorts når till mitten av låret och T-shirts eller undertröjor.

När bäras som en postoperativ plagg, hjälper komprimering underkläder för att förhindra bildningen av ärrvävnad. Det används ofta efter plastikkirurgi såsom en bukplastik, skinkan förbättring, manlig bröstförminskning, eller liknande förfaranden. Dessa plagg utöva påtryckning som ökar komforten och minskar svullnad i operationsområdet. De hjälper också till att främja god blodcirkulation, när den är monterad och slitna korrekt. Första scenkläder, de som gäller mest tryck, är vanligtvis bärs direkt efter operationen, och kan handlas för andra etappen plagg när läkning har nått en viss punkt.

Kompressions underkläder och andra kompressionsplagg används ofta för att hjälpa brännskadade läka med minimal ärrbildning. Kompressions effekt främjar tillväxten av normal hud och minimerar skada relaterade ödem. Människor som har haft allvarliga förbränning kan behöva bära kompression plagg i flera månader, medan läkning sker.

Idrottare rutinmässigt bär komprimering underkläder. Många känner att sådana kläder bidrar till att förbättra prestanda i en mängd olika sporter, inklusive fotboll, baseball, tennis och cykling. Vissa typer av komprimering underkläder har antibakteriella egenskaper, minskar kroppslukt under aktiviteter. Dessa plagg kan också ha uppsugningsegenskaper, bär bort svett från bärarens hud och till de yttre skikten av plagget för att avdunsta.

Gördlar och kroppsformning kläder är en vanlig typ av komprimering underkläder, även om termen inte används ofta med dessa plagg. Kroppen shapers fungerar genom att komprimera oavsett kroppsdelar de täcker, vilket resulterar i ett smalare utseende, trimmer figur. Kompressions effekt bidrar också till att hålla slapp hud och muskler på plats så att det inte finns någon studsande eller jiggling när bäraren rör sig.

En viktig faktor när man väljer komprimerings underkläder är korrekt passform. Trots de många fördelar det ger, kan kompressionskläder orsaka mer skada än nytta om det är för hårt. Extremt tight kompression plagg kan orsaka cirkulationsproblem, lokal svullnad och övergripande obehag. När dessa garmentsare används av medicinska skäl som de kommer att monteras av en läkare, men när folk väljer dessa på egen hand kan de kontrollera tillverkarens information om dimensionering för bästa resultat.

  • Bära komprimering underkläder resulterar i en trimmer utseende figur.
  • Kompressions shorts.