Vilka är de olika typerna av Cream Cheese Förrätt?

January 26

En färskost förrätt kan ta många former, eftersom det är en så mångsidig ingrediens. Den kan användas som bas för ett dopp eller spridas läggas på små skivor av rostat bröd. Osten kan användas i dollops på kex att följa med fisk eller andra små skivor av livsmedel. Det finns klassiska cream cheese aptitretare smörgåsar som kan skäras i små, lagom storlek rutor som ska serveras med te. Mer exotiska användningsområden hitta osten insvept i skinka, blandat med varm sås eller ens bakat.

En ibland bortglömd aspekt av att göra en färskost aptitretare är att, för vissa smaker, kan osten vara för söt eller för tät. I dessa situationer kan osten förtunnas med gräddfil, hälften och hälften, keso eller ens tunga grädde. Piska färskost att lägga luft också kan hjälpa till att lätta smak i situationer där texturen kan vara alltför tät, även om det kan ta lite tid och ansträngning utan en elvisp.

Det finns en mängd olika uppslag och nedgångar som kan framställas som en färskost förrätt. En klassisk ihopkoppling är kronärtskocka hjärtan och färskost, blandas med salt och peppar eller fint tärnade grönsaker som röd paprika. En annan spridning kan göras från soltorkade tomater, färsk basilika, vitlök och schalottenlök. En snabbt dopp kan skapas genom att blanda cream cheese och salsa och värma den i några minuter tills den kombinerar till en jämn blandning. Alla dessa kan serveras med skivor rostat baguette eller kex.

En liten finger smörgås ofta är en populär färskost förrätt. Dessa kan vara något mycket enkelt, såsom gurka skivor och färskost på vanligt smörgås bröd. Det kan också vara något mer dramatisk, såsom färskost blandat med valnötter, jalapenos, salladslök och lite kummin sprids inuti en tortilla, rullas upp och skivad i medaljonger som ser ut som vindsnurror. Det finns även några mer avancerade sandwichliknande preparat, såsom att sprida färskost mellan skivor skinka, linda skinkan runt en ättikslag och sedan skära den i tunna rundor.

Lax och färskost är en favorit kombination för många människor, och en enkel cracker med färskost toppad med rökt lax kan ofta tillgodose ett begär. Tärnad lax kan blandas med mjuka italienska kryddor och blandas in gräddost och sur grädde för att göra ett dopp. Det finns även ett sätt att blanda osten med lax bitar för att göra små ost bollar som sedan rullas i dillsmak ströbröd. Detta kan också göras med krabbkött att göra ett slags kall krabba tårta aptitretare.

En mer arbetsintensiv typ av färskost förrätt är den som skapats när små kuddar av färskost bakas inne bite-size torget i filodeg degen. Färskost, tomat, schalottenlök och lite äggula blandas tillsammans i en skål. En sked av blandningen placeras i mitten av varje filodeg torget, och sedan torget är virad runt ost och bakade. Detta skapar en mycket rik förrätt med en subtil smak. Gorgonzola, bleu cheese och dill kan också lägga lite extra smak till förrätt när det blandas med cream cheese.

  • En förrätt med cream cheese, tomat, oliver och basilika.
  • Lax snittar med färskost, kaviar och dill.
  • Gräddfil kan användas för att minska rikedomen i en cream cheese aptitretare.
  • Rökt lax bagels vanligtvis äts vid frukost eller brunch.