Vad är Butter Chicken?

December 23

Smör kyckling är en maträtt av indiska köket som har blivit populär världen över. I Indien är det huvudrätt kallas murgh makhani. Benfritt, skinn, är marinerade kycklingbitar brynt innan de kombineras med ett rikt smaksatt tomat och yoghurt sås. Namnet syftar på det smälta smöret hälls över kyckling skålen före servering. Smör kyckling kan serveras med naan bröd eller kokt ris och svarta linser kallas Kaali daal.

Som med många internationella recept, kockar tenderar att anpassa ingredienserna i linje med vad som är lätt tillgängliga, liksom sina egna preferenser. Vissa kockar föredrar att göra denna maträtt med benfria kycklingbröst, medan andra kan använda låren. Mängden värme från kryddor som chili pulver är en annan justering som ofta kockar gör när de förbereder smör kyckling. Vanliga kryddor läggs till detta annat än chilipulver skålen inkluderar lagerblad, curry, kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, bockhornsklöver och koriander.

Till att börja skålen, skinn, är benfria kycklingbitar marinerade i minst en timme i kylskåp. Marinaden kan inkludera limejuice, vitlök och andra aromer. Därefter kycklingen brynt genom stekning, grillning eller stekning. Hackad lök kan sauterade i matolja i en stekpanna innan tomater läggs. Vissa kockar gillar att använda konserverade tomater och tomatpuré, medan det för andra, kommer endast den färska grönsaker gör. Som lök och tomater sjuda, är kryddor blandas in för att skapa en underbar smak samt arom.

Såsen blir minskade i volym som det sjuder och rörs, vilket gör den fyllig och smakrik. Yoghurt gör såsen krämig och slät. Almond smör eller cashewnötter pasta ofta till denna smör kyckling sås för att få den till önskad konsistens. Dessa produkter är ungefär som jordnötssmör och tjockna såsen samt lägga en nötaktig smak till skålen. När såsen och kyckling är anordnade i pannan redo att tjäna, är smält smör hälls över toppen.

Smör kyckling är inte samma sak som makhanwalla, eller vad den brittiska namngav tikka masala. Kyckling makhanwalla eller tikka masala har en liknande krämig tomatsås. Ändå är hönan sauteed i smör i stället för att ha det hälls över skålen före servering. Också, kryddorna tenderar att avvika åtminstone något med Garam och Kumminfrö vanligaste.

  • Benfria kyckling kan marinerade innan tillagning.
  • Smör kyckling är ofta smaksatt med koriander.
  • Smör kyckling kan serveras med kokt ris.
  • Murgh Makhani är en smörig, smakrik kycklingrätt med indiska köket.
  • Bockhornsklöver är en krydda som används i matlagning och ett kosttillskott.
  • Namnet på maträtten härstammar från det faktum att smält smör hälls ovanpå strax före servering.
  • Smör kyckling görs med yoghurt, kryddor och örter.
  • Smör.
  • Kycklingbröst innehåller mycket protein.