Vad är en Refrigeration Compressor?

September 15

En kylkompressor är en viktig del av det som gör kylteknik arbete. En kompressor är som en liten motor - det består av en kolv, en vevaxel och en vevstake som ansluter kolven till vevaxeln. I likhet med motorn i en bil, producerar en kylkompressor kompression över dess slag som den manövreras.

När kolven rör sig upp och ned i cylindern, kommer den att komprimera det som finns i hålet i kompressorn. Detta tvingar väsentligen allt i borrningen av kompressorn in i ett mindre område genom användning av kompressorteknologi. I ett kylskåp, detta används för att driva köld igenom. En kylkompressor drivs av elektricitet, och kompressorerna har en elektrisk motor komponent som driver kolven och vevaxeln i syfte att komprimera kylmediet som används.

Varje kylkompressor har ett cylinderhuvud på toppen av kompressoraggregatet. Det finns också ventiler i topplocket av en kompressor. En uppsättning av ventiler, som kallas insugningsventiler, tillåter köld att komma in i cylindern, och den andra uppsättningen av ventiler, sk avgasventiler, tillåta köldmedium under tryck för att lämna cylindern.

I en kylkompressor, de värden som används är reed ventiler. Dessa är mycket tunna ventiler som lätt förflyttas av den trycksatta kylmediet vid den rätta tidpunkten i cykeln. När kylmediet är trycksatt, passerar det genom systemet, där den expanderar och svalnar. Detta expanderar och kylprocessen uppstår på grund av termodynamikens lagar som dikterar att som en vätska expanderar till en ånga, absorberar det värme.

Kylkompressorer kräver ofta en kondensator som en del av det elektriska systemet också. Detta krav existerar eftersom kompressorerna behöver extra boost av kondensatorer när de startar upp. En kondensator är som ett litet batteri som lagrar en elektrisk laddning, och gör det möjligt för kompressorn att använda en del av denna avgift när det startar upp för att hjälpa den att börja komprimera kylmediet och göra sitt arbete driver systemet.

Vissa kylskåp har oberoende kompressorer för kylskåpet komponenten och fryskomponenten. Dessa är allmänt tros vara effektivare, men dubbla kompressor kylskåp är generellt dyrare än de med en enda kompressor. I varje fall inte kompressorer inte springa hela tiden, men i stället automatiskt slå på intermittent vid behov för att säkerställa lämplig lufttemperaturen inuti kylskåpet.

  • Vissa kylskåp har oberoende kompressorer för kylskåp komponenten och frys komponent.