Vilka är de olika typerna av Fig aptitretare?

October 7

Figurerna används ofta i förrätt recept för att lägga till en naturlig sötma och seg konsistens, och kombineras ofta med andra söta och salta livsmedel. Fikon aptitretare ihop den torkade frukten med en bredbar ost, som getost, samt olika förband eller såser gjorda av honung eller grädde. Det är inte ovanligt att fikon aptitretare att innehålla någon typ av kött, till exempel räkor, kyckling eller bacon och hårdkokta ägg. De flesta fikon aptitretare försöker betona sötman av frukten genom att lägga honung eller lönnsirap till såser och dressingar, samt söta örter som dragon och rosmarin.

En enkel förrätt med hjälp torkade fikon, något liknande i struktur till aprikoser eller datum, innehåller ofta någon typ av bredbar ost som är placerad inuti frukten. En ost, kallas chevre, är tillverkad av getmjölk och är inte bara placeras inuti den torkade frukten i sig, men runt basen av frukten som ska användas för doppning. Denna enkla fig förrätt ibland bakas eller stekt för en varm förrätt, som kombinerar både söta och salta smaker. Färska knäckt peppar brukar strös ovanpå osten att lägga till mer komplexitet till den totala smaken.

Vissa recept med torkade fikon kräver inte bara ost att fungera som en fyllning, men olika typer av kött och fisk och skaldjur samt. Placering bacon i ostfyllning är vanligt i vissa fikon aptitretare, med hjälp av mark bacon bitar snarare än en hel skiva. Hårdkokta ägg ibland kubik eller mosade och placeras inuti varje fikon, som är kubik skinka eller kyckling. Bakning fikon tillsammans räkor eller krabba kött eller servering stekt fikon med räkor eller skit dopp är också vanligt i många aptitretare som använder torkade fikon.

För att spela bort av sötman av fikon, många förrätt recept använder en sås att baka fikonen i, oftast med honung eller lönnsirap. Dessa sötningsmedel kan också kombineras med grädde eller olja, och rätter kan innehålla örter och kryddor för att hjälpa till att utveckla en mer komplex smak. Fig aptitretare kan använda söt smak örter som dragon och rosmarin samt varmare örter och kryddor, till exempel vitlök och mald ingefära. Vissa fikon aptitretare inkluderar söta och salta avbländande såser gjorda av dessa ingredienser, istället för att använda dem som ett förband innan bakning.

  • Fig.
  • Torkade fikon.
  • Fig sallad med hårdkokt ägg.
  • Chevre, vilket kan sättas på insidan av fikon för förrätt.