Vilka är de bästa tipsen för att göra Fondue doppar sås?

December 20

Fondue dippsåser, oavsett om choklad eller ost sort, kan vara en läcker och interaktiv förrätt eller måltid alternativ. En av de bästa tips för att göra den här typen av maträtt är att laga fondue på en låg och jämn värme. Att hålla det varmt i en specialiserad pott hjälper till att förhindra separation och gör det möjligt för dig och andra att njuta av din fondue doppa sås för en längre tid. När du gör chokladfondue är ett bra tips att lägga choklad när de övriga ingredienserna är bort av värmen. För ostfondue, bör en liten mängd alkohol användas för att förhindra att ost från ystning eller bli trådiga.

En av de viktigaste delarna av att göra en fondue dippsås, oavsett om du förbereder en choklad eller ost smak, är att hålla den på en låg temperatur under hela tillagningen. Även detta kommer att göra förberedelserna tar något längre, kommer det att bidra till att alla ingredienser smälter samman sömlöst. Även om blandningen tar lång tid att tjockna, är det viktigt att inte koka fondue doppa sås i ett försök att tvinga den att minska. Boiling kommer att ändra egenskaperna hos den flytande bas och kan orsaka ost eller choklad att separera eller bränna, förstör skålen.

Nästan lika viktigt som hur du laga fondue är vad du sätter den krämiga dopp i gång du € re redo att tjäna det. När svalna, kommer fondue ofta separerar, blir trådiga eller ens grynig, beroende på recept och ingredienser som du använder; Men kalla fondue, oavsett vad den är gjord av, är vanligtvis inte önskvärt. En fonduegryta, vare uppvärmda eller helt enkelt isolerade, kommer att hålla dopp varm och smidig som du och andra äter det. Detta är särskilt viktigt när fondue dipsås serveras som förrätt eller på en fondue parti, där gästerna ofta mellanmål på dopp i flera timmar.

Choklad, speciellt typer med hög sockerhalt, kan bränna relativt enkelt, förändra smaken av den färdiga skålen och ofta orsakar fondue doppa sås att utveckla en grynig smak. En av de bästa tips för att göra fondue är att lägga chokladen i små mängder när potten tas bort av värmen. Detta kommer att hjälpa chokladen smälter sakta och jämnt, vilket ger en sammetslen slät dippsås.

Ofta människor drar sig från att göra ost fondue med faktiska ost, snarare än ost produkt, eftersom korrekt smältande ost och hålla den smidig kan vara svårt. Detta är dock på grund av att den stora majoriteten av fondue recept kräver alkohol, såsom alkohol stabiliserar smält ost, hindrar det från klumpning eller blir trådiga utan användning av ett stabiliserande bas såsom en bechamelsås. Därför är en av de bästa tips för att göra fondue att inte försöka ersätta alkoholen lyste i ett recept med en annan vätska. Om du inte gillar smaken av alkohol i din mat, kan du välja en lätt smaksatt vin eller alkohol, och använda en mindre mängd än efterlyst, för att uppnå samma krämiga, ostliknande fondue utan en övermäktig smak.

  • För en twist, använd mexikansk choklad smaksatt med kanel för att göra en fondue dipsås.
  • För choklad fondue, tillsätt choklad efter andra ingredienser är av värmen.