Vilka är de bästa tipsen för en Arson Defense?

July 2

Brottet mordbrand uppstår när en person medvetet sätter eld på en struktur. Beroende på svårighetsgraden av brottet samt lagstiftningen kan mordbrand behandlas med varierande grader av straff. Om någon olovligen anklagad för brottet mordbrand, måste den anklagades mordbrand försvar antingen separera honom eller henne från den åtgärd som ledde till brinnande, eller upprätta en brist på uppsåt att bränna strukturen i fråga i utförandet av åtgärder som ledde till dess förstörelse.

Vid sedvanerätt, var mordbrand definieras som skadliga förbränning av hemmet av en annan person. Doktrinen har utvecklats till att omfatta alla typer av konstruktioner utanför hemmet, inklusive offentliga byggnader som skolor och kyrkor. Vidare kan någon dömas för mordbrand för att bränna sitt eget hem eller den personliga egendom annat. Olika jurisdiktioner har olika nivåer av brinnande som fast brottet mordbrand. Vissa kräver helt enkelt att det är "igensotning", vilket är ett annat ord för rökskador, medan andra kräver att det finns faktiska förkolning till strukturen för att utgöra mordbrand.

Det första sättet att korrekt etablera en anlagd försvar är att separera sig själv från förbränning av strukturen. Om personen är felaktigt laddad och hade ingenting att göra med de åtgärder som ledde till förbränningen av strukturen, då han eller hon får upprätta ett alibi. Alibi är presentationen av bevis, vanligtvis en vittnade vittne, som visar att svaranden var inte på brottsplatsen vid tidpunkten för brottet ägde rum. Om den tilltalade kan visa att han eller hon inte var där vid den tidpunkt då branden var satt, sedan ett giltigt mordbrand försvar kan höjas på grund av att han eller hon inte orsakar branden.

I ett scenario där svarandens agerande faktiskt ledde till förbränningen av strukturen, men inte agerat med den ont uppsåt att strukturen brännas, upprättande av en mordbrand försvar är mycket mer komplicerat. Han eller hon kommer att behöva höja försvaret att de inte hade den mens rea - en juridisk term för "sinnestillstånd" - att begå mordbrand. Med andra ord, de inte betyda att bränna strukturen ner. Om den tilltalade kan visa att han eller hon inte menade att sätta eld på strukturen, då han eller hon kommer sannolikt ha tagit upp en giltig mordbrand försvar, även om deras handlingar faktiskt ledde till förstörelsen av fastigheten.

  • En mordbrand försvar kan fokusera om en person avser att starta en brand.