Vad är Madeleines?

July 16

Madeleines är små franska kakor, traditionellt bakas i skalformade formar och äts som cookies. De har blivit egen associerade med franska köket, tack vare skrifter Marcel Proust. De små kakor är mycket populära i val av petit fours, och de är också utmärkt på egen hand. Många fransk stil te butiker och bagerier bär madeleines, och de kan också göras hemma med hjälp av en madeleine pan.

Maten namnges för Madeleine Palmier, en fransk bakelse kock som påstås utvecklade det. Tillsammans med andra petit fours, madeleines är i sockerkaka familjen. När väl gjort, de har en gyllene, något krispig exteriör, och en mjuk, fluffig insida. Många föredrar madeleines färska ut ur ugnen, fortfarande varm och lite mjuk. De små kakor kan också slås in och lagras i lufttäta behållare för upp till en månad, även om de tenderar att få en lätt unken kvalitet.

Typiskt madeleines doppade i te. Detta gäller särskilt med gamla och något föråldrade madeleine, som är idealiska för doppa. Vissa människor också använda cookies som bas för tiramisu, eller lager dem med bakverk grädde och glasyr att förvandla dem till riktiga petit fours. Många bagerier gör variationer med citron eller vallmofrön, för ytterligare smak, och citronmadeleine är mycket populära.

För att göra madeleines, smälta en halv kopp osaltat smör och låt det svalna. Sikta samman en kopp mjöl, en halv tesked bakpulver och en åttondel tsk salt. I en separat skål, slå tre stora ägg tillsammans med två tredjedelar av en kopp socker tills blandningen blir blek. Vik mjölet i äggen, försiktigt så att inte overcombine eftersom detta kan orsaka smeten att kollapsa. Nästa, tillsätt en liten mängd av äggsmeten till det smälta smöret innan du fäller smöret i smeten i tre segment.

Slev smeten i en smord och mjölad madeleine pan och grädda i cirka 12 minuter vid 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius). De madeleines ska vara gyllene och lätt fjädrande, och vara noga med att inte KOKA, eftersom de inte smakar trevligt när de torkar ut. Ta kastrullen från ugnen, rappa den mot en räknare att slå kakorna lös, och slå ut dem på rack för att svalna. Låt madeleines svalna helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare fodrade med vävnad eller bakplåtspapper.

  • Smält smör är en avgörande ingrediens i Madeleines.
  • Tiramisu kan ha en madeleine bas.
  • Vallmofrö kan läggas till Madelines för att variera smaken.
  • Citron madeleines.