Anledningar Chefer Inte Begär en konfliktlösning Konsult

July 2

Organisationer enar ofta i att begära hjälp utifrån för en arbetsplatskonflikt eftersom de är tveksamma till att fördela pengarna. Konfliktlösande utbildare, medlare, tränare och konsulter brukar inte arbeta gratis, men låt inte kostnaden avråda dig från att betrakta hjälp utifrån. Du kommer inte veta hur mycket en expert kostnader tills du gör forskningen, och du kan bli förvånad över vad du hittar.

Om du är personligen osäker på att spendera pengar, eller om du behöver en solid argument för att få redovisning eller övre ledningen att godkänna utgifterna, bedöma kostnaden för att göra ingenting. De hårda och mjuka kostnader i samband med olösta konflikter kan göra ett övertygande argument för även den mest skattemässigt konservativa CFO.

Finansiell analys åt sidan, kanske du tvekar att kalla in professionell hjälp eftersom

  • Du är orolig att det finns ett tabubelagt att be om hjälp Du vill tro -. Och, kanske ännu viktigare, vill du visa-att du kan hantera allt som kommer i din väg. Rykte är viktigt i näringslivet såväl som i livet, och rädslan för hur andra kommer att uppfatta situationen kan leda dig att tveka att ta nästa steg. Genom att ringa in rätt person, men har du möjlighet att bygga vidare på ditt rykte som en kunnig ledare.
  • Idén om att anställa en professionell är överväldigande eller hotfull. Om du aldrig har jobbat med en konfliktlösning specialist innan, kan osäkerheten med en okänd tjänst vara skrämmande. Rätt person kan lugna din oro.
  • Du håller ut förhoppning att konflikten kommer att lösa sig om du ger den bara en dag eller en vecka. Om du är villig att ge det lite mer tid, det är okej. Tänk dock på att problem mellan några medarbetare påverkar ofta andra anställda och kan leda till en större konflikt.
  • Känslomässigt, känner du att du ger de anställda som är i konflikt för mycket uppmärksamhet, vilket är vad du tror att de vill ha. Du kan se att ringa i en expert som ger efter för dåligt uppförande. Vad som verkar vara att ge in, men kan vara en mycket strategiskt drag från din sida. Arbeta med experter ger dig möjlighet att sätta tydliga förväntningar på framtida beteenden och konsekvenser.
  • Du vill bara att avfyra den skyldige. Starta den formella processen för bränning en anställd kan kännas lättare än att ge henne en chans att rätta beteendet eller försöker en annan vinkel. Alternativet att låta personen go är alltid där, men dokumentera dina ansträngningar för att lösa situationen först är sällan en dålig idé.