Rengöring italiensk marmor

April 30

Rengöring italiensk marmor kan ofta vara lite överväldigande för många människor. Den enda anledningen till detta är att generellt sett människor inte vet nödvändiga åtgärder för rengöring denna typ av marmor. Aldrig rädd dock, rengöring italiensk marmor är faktiskt ganska lätt att göra, så länge du kommer ihåg antalet en regel för rengöring: Do not panic! Innan du går ut och börja rengöra din marmorbord eller bänkskiva, ta dig tid att läsa igenom dessa enkla regler.

  • Identifiera fläcken. Det allra första steget för att rengöra alla typer av färg, även på italiensk marmor, är att börja med att identifiera den. Enkelt uttryckt är det enklaste sättet att identifiera en fläck att försöka först ta bort det med lite varmt vatten. Den stora majoriteten av fläckar kommer att kunna lossna lätt med varmt vatten. Blöt ner en mjuk ren trasa med lite varmt till hett vatten, och torka bort på fläcken. Om det kommer upp, bra du är klar. Men om det inte då du kan behöva använda något lite starkare såsom aceton, väteperoxid, eller ens några tydliga ammoniak. Men när man använder dessa starkare material. Testa alltid dem i en undanskymd plats för att se om det finns någon biverkning före rengöring.
  • Allmän skötsel. Det enklaste sättet att undvika att hantera eventuella svåra fläckar på din italiensk marmor är att först ge lite allmän vård. Det betyder att du torkar upp vatten eller vätskor som har spillts omedelbart, och samtidigt vara försiktig med vad du lägger ut på marmor. Var noga med att regelbundet damma av marmor. Denna damning bör göras minst en gång varannan vecka, men helst bör göras varje vecka.
  • Polska. Polering din italienska marmor kommer att gå en lång väg att hålla den ren. Att polera marmor, allt du egentligen behöver göra köpa några marmor polish från din lokala hem förbättring eller varuhus. Ta med den hem, och noga läsa och följa instruktionerna som kommer på förpackningen.
  • Var inte rädd för de yrkesverksamma. För några särskilt svåra fläckar, eller om du är tveksam till att använda en stark renare på din marmor, kontakta en lokal expert på marmor. Förvånansvärt de bästa människor att kontakta är dessa "Memorial Makers" som tälja och göra gravstenar. De har ofta behövs talang, kunskap, verktyg och erfarenhet för att fixa bara om någon typ av marmor. Dessa experter kan hjälpa dig att räkna ut det bästa sättet att hantera en viss fläck, eller kanske till och med komma ut och rengör det för dig.