Vad är en Benjaminfikus?

May 17

Benjaminfikus är mer populärt kallad gråtande fig. Det är en mycket populär krukväxt som bildar ett litet träd inomhus i tempererade klimat. Detta träd är mycket vanligt i gallerior och inomhus kontor. Den växer vanligen in i ett stort träd i tropiska klimat, som det är infödd. Även känd som Benjamins fikon, är detta träd del av fikon familjen, känd vetenskapligt som Moraceae.

Den gråtande figur har fått sitt namn från dess hängande, blanka blad. De är oftast 2-5 i (6-13 cm) lång, och kommer till en spets. Som en krukväxt, föredrar det starkt ljus, men kan behöva skydd mot solen under sommaren. Det bör planteras i jord som dränerar väl, och bli planterade några års mellanrum. Benjaminfikus bör vattnas ordentligt och sedan vänster tills jorden känns torr vid beröring. Över vattning är ofta det största problemet med inomhus träd.

Den gråtande fig bör gödslas en gång i månaden under sommaren. Den föredrar dagtid temperaturer på 75-85 ° F (24-29,4 ° C), och 60-70 ° F (15,6-21,1 ° C) på natten när odlas inomhus. Medan Benjaminfikus är i allmänhet lätt att odla inomhus, men det har en tendens att tappa sina blad om förhållandena är inte dess smak. Detta kan inträffa på grund av förändringar i ljusförhållanden, utkast, vattning scheman, eller värme. Dessa tappade bladen växer generellt tillbaka.

I tropikerna, bildar gråtande fig stora, ståtliga träd och odlas i parker och vägar. Det kan växa till nästan 100 fot (30,5 m) höga. Inneslutning är ett problem under växtens idealiska förhållanden. I vissa områden, såsom Hawaii, bildar den Banyan träd - jätteträd med luftrötter som täcker stora ytor med marken.

Weeping fikon ofta odlas utomhus i medelhavsliknande klimat, såsom södra Kalifornien i USA. Där de inte uppnår den gigantiska storlek som i tropikerna, och kan användas som häckar eller topiaries. Under dessa klimatförhållanden, kan de tolerera full sol och är torka toleranta. De är härdiga till 28 ° F (7,6 ° C), när utanför.

Benjaminfikus bonsai är en av de mest populära typer av bonsai i väst. Det är mycket lätt att ta hand om, men behöver mer vatten än den större träd. En sådan anläggning bör planterade om vartannat år, och rötterna bör beskäras varje gång den planterade.

Den gråtande figur kan lätt reproduceras från sticklingar. Stjälkarna av flera stycken kan sammanflätade för att skapa dekorativa skärmar. Stammarna i allmänhet inte kommer att lida någon skada av detta vridning.

  • Banyan träd kan vara stora och spretig, med flera sekundära stammar.