Vad är en halvautomatisk tvättmaskin?

April 27

En halvautomatisk tvättmaskin är ett steg över att tvätta kläder för hand och ett steg nedanför tvätta kläder med en automatisk tvättmaskin. En oberoende och självständig apparat, gör en halvautomatisk tvättmaskin inte behöver ett varmt och kallt vatten källa kopplad till sig. Detta beror på att vatten tillsätts under tvätt- och sköljcykler manuellt.

Forntida metoder tvätta kläder genom att slå dem mot klipporna har ersatts av fler och fler tekniska framsteg inom tvätt som gör jobbet oändligt mycket lättare. En av dessa är uppfinningen av det halvautomatiska tvättmaskin. Denna maskin gör tvätta kläder mycket enklare än att göra det för hand, men itâ € s inte så tekniskt avancerade som den helautomatiska tvättmaskinen.

Med en halvautomatisk tvättmaskin, skulle man placera en belastning på kläder inuti en tub inuti brickan. Dessa brickor är normalt toppmatad, så att dörren till maskinen skulle vara på toppen av apparaten. När kläderna har lagts till, måste vatten och tvättmedel läggas till manuellt för tvättcykeln. En omrörare inuti badkaret flyttar kläder i och ur vattnet, tvätta dem noggrant. Då vattnet måste tömmas och sedan åter läggas för sköljcykeln, och dräneras sedan igen för en centrifugering. Vissa halvautomatiska tvättmaskiner har två baljor, en för tvätt och sköljning och en för spinning.

En helautomatisk tvättmaskin är ansluten till ett varmt och kallt vatten källa. Vatten tillsätts automatiskt för tvätt- och sköljcykler, sedan samma plasttrumman snurrar kläderna för att avlägsna överskottsvatten. Funktionerna för de två tvättmaskiner är densamma, men den helautomatiska tvättmaskinen kräver mindre arbete och ingen manuell vattenkälla. Detta är den mer populär tvättmaskinen i utvecklade länder i hela världen.

I länder som inte är så utvecklade som Storbritannien och USA, till exempel, är försäljningen av den halvautomatiska tvättmaskinen växer med stormsteg. Detta beror i utvecklingsområden, tillgång till automatisk, installerade varma och kalla källor vatten är mycket begränsade. Det halvautomatiska tvättmaskin tar bort behovet av en kontinuerlig vattentillförsel eftersom vatten tillsätts manuellt vid olika delar av tvättcykeln. Tillväxtmarknaderna, där försäljningen är upp inkluderar Latinamerika, Asien, Afrika och Mellanöstern. Även i utvecklade länder, dock kanske en halvautomatisk tvättmaskin vara perfekt i lägenheter utan tvättmaskin / torktumlare uppkopplingar eller i små bostäder med begränsat utrymme.