Vad är en tand tatuering?

January 17

En tand tatuering är en relativt ny uppfinning i kosmetisk tandvård som anses "dental bling." Ungefär som en hud tatuering, är en tand tatuering en permanent bild som läggs till tanden. Skillnaden med en tand tatuering är att det skapas på en krona som sedan är fäst vid tanden av en tandläkare. Även om en person bestämmer sig för att ha en tand tatuering bort, är mycket enklare och mindre smärtsamt än processen av att ha en hud tatuering avlägsnas eller täckas upp processen. Det finns ett antal företag som är specialiserade på att skapa tand tatueringar, en process som kräver stor skicklighet som utrymmet på framsidan av en tand är så begränsad.

I de flesta fall, människor som väljer att få en tand tatuering har tatuering installerad på den främre sidan av tanden, så att det är synligt. Ibland har dessa typer av tatueringar installerade på tänderna mot bak i munnen. I dessa fall, är det vanligast att ha tand tatuering installerad på den sida av tanden som är vänd mot den yttre mynningen. I vissa sällsynta fall, är en tand tatuering installerad på tungsidan av tanden, vilket är den sida som är vänd mot tungan och insidan av munnen. Precis som med hud tatueringar, synligheten av en tand tatuering har allt att göra med placeringen val.

Den begränsade mängd utrymme på en tand begränsar de typer av konstruktioner som kan inkorporeras in i tatuering. I de flesta fall är denna typ av tatuering ganska enkel, även bara en symbol som en sol, ett hjärta, eller ett initialt. Skickliga tand konstnärer, dock kan skapa tatueringar på mer intrikata symboler som fjärilar. Det finns även fall där en persons ansikte kan återges i en tand tatuering. Denna typ av arbete tar störst skicklighet och mest precision.

De som är intresserade av att ha en tatuering läggs till en av sina tänder måste samråda med en tandläkare innan du beställer konstverket. För att få den tatuering som skapats på en krona kommer tandläkaren måste göra ett intryck av tanden som sedan kommer att användas av den person som skapar tatuering. Tandläkare installerar oftast kronor på tänderna för att behandla skador eller röta. När installerat en tand tatuering, dock kronan kan placeras över en tand som är helt friska.