Vad är Nasal Steroid Spray?

January 25

En nasal steroid spray är en medicin som används för att hantera frågor som allergier, nasal inflammation och näspolyper med steroider som sprutas direkt in i näsan. Doseringen är generellt låga, och med hjälp av en nasal steroid spray är inte farligt, även om det kan finnas vissa fall där det inte är råd eller aktivt kontraindicerat. Som alltid när en ny medicin ordineras, är det lämpligt att få information om hur läkemedel ska användas, varför det föreskriven, och vilken typ av biverkningar som väntar.

Nasala steroid sprayer leverera steroider direkt till slemhinnorna i näsan i form av en spray, som kommer ut från ett munstycke när patienten trycker på en knapp. Membranen av näsan absorberar lätt steroid, som tillåter en liten dos som skall levereras, eftersom den största delen av läkemedlet som når det avsedda området. Några exempel på nasala steroid sprayer inkluderar Flonase, Rhinocort och Nasacort.

En läkare kan ordinera en nasal steroid spray när en patient har en fråga såsom kronisk bihåleinflammation, växande näspolyper, nasal inflammation, säsongsbetonade allergier, eller överdriven slemproduktion. Det kan ta så länge som två veckor för effekterna av medicinen som ska iakttas. En läkare kommer vanligtvis ge anvisningar om hur många gånger om dagen för att använda sprayen, och hur länge sprayen ska användas. Läkaren kan också begära en uppföljning utnämningen att undersöka patienten för att avgöra huruvida den nasala steroid sprayen är effektiv.

Med hjälp av en sprej kan vara ett alternativ till kirurgi, vilket vissa läkare att prova det innan man rekommenderar kirurgiska ingrepp för att ta itu med frågor som bihåleinflammation och polyper. Sprayen kan också hjälpa patienter att känna sig mer bekväm under allergisäsongen, och kan vara användbar för att hantera säsongsbetonade allergier som följd.

Användningen av nasal steroid spray i gravida kvinnor tycks vara säker, och är faktiskt säkrare än orala eller inhalerade steroider på grund av de lägre doser, även om det är en bra idé att diskutera potentiella risker med en läkare innan du använder medicinen. Vissa steroider kan uttryckas i bröstmjölk, bör dock så ammande kvinnor rådgöra med sin läkare innan du använder en nasal steroid spray. Hos små barn, kan steroider störa tillväxt och utveckling, samt en nasal steroid spray kan inte rekommenderas om det inte är absolut nödvändigt, och används under en kort tid.

  • Vissa nasala steroid sprayer kan orsaka yrsel som en bieffekt.
  • Nasal steroid sprayen verkar vara säkert för gravida kvinnor med nasala frågor.
  • Nasal steroid sprayer kan bidra till att förbättra livskvaliteten för dem som inte kan undvika säsongs allergener.
  • Föräldrar bör be en läkare om eventuella biverkningar barn kan tänkas ha när du tar steroida nässprayer.
  • Steroida nässprayer tenderar att vara mer effektiva än antihistaminer.
  • Nasal steroid spray kan förskrivas för att hantera säsongsbetonade allergier.