Vad är Natural Tandvård?

April 25

Naturlig tandvård, även vanligtvis kallas holistisk tandvård eller biologisk tandvård, är en form av professionell tand vård som syftar till att förebygga och behandla tandproblem utan att använda metoder eller ämnen som tros vara potentiellt skadliga eller giftiga. Ett av de viktigaste målen för naturliga tandvård är att behandla håligheter utan användning av fyllningar som innehåller kvicksilver. Många naturliga tandläkare undviker också använder konventionella anestesi och praxis alternativ till traditionella rotfyllningar. I vissa fall, naturlig tandvård innebär också behandla sekundära intressen såsom kost eller muskuloskeletala problem, som kan vara kopplade till tandproblem.

Syftet med naturliga tandvård är att ta hand om tänderna utan att förlita sig på ämnen eller tekniker som vissa tror kan orsaka skador på kroppen. De flesta naturliga tandläkare är överens om att de amalgamfyllningar som vanligen används för att behandla håligheter i standard tandvård kan utgöra en hälsorisk genom att utsätta kroppen för kvicksilver. Följaktligen dessa tandläkare fylla hålrum med kompositer gjorda av organiskt material, såsom plast. Många tränar också säker borttagning av befintliga amalgamfyllningar, som sedan ersätts med naturliga fyllningar.

En annan faktor som skiljer naturligt tandvård från standard tandvård är att många naturliga tandläkare undvika att använda traditionella anestesi när du utför procedurer som tandextraktioner. Detta beror till stor del en kemikalie som heter adrenalin, som finns i traditionell anestesi och som fungerar för att tillfälligt begränsa blodkärlen, tros av vissa att orsaka oönskade biverkningar. Det kan till exempel orsaka snabb hjärtrytm eller skada på den behandlade vävnaden. När bedövande av tänder och mun är nödvändigt, naturliga tandläkare använder vanligtvis en anestesi som inte innehåller adrenalin.

Några i den naturliga tandvård samhället tror att en vanlig rotfyllning kan lämna en patient öppen för ytterligare smärta och infektion om proceduren inte helt ta bort eller täta alla drabbade nervändar. Vissa naturliga tandläkare hävdar att tandutdragning är en säkrare och effektivare behandling än rotfyllningar. Andra menar att rotfyllningar är acceptabla, men att den drabbade toothâ € s interiör ska tätas med en naturlig förening.

Som naturliga tandvård är en form av holistisk medicin, kan det innebära att upptäcka och behandla sekundära förhållanden som kan vara roten till ett tandproblem. Till exempel kan en naturlig tandläkare rekommenderar massage av nacke och rygg som en potentiell behandling för tandgnissling och käksmärta. Denna typ av tandläkare kan också hjälpa patienter upprätta en diet plan som kommer att främja tandhälsa genom kost.

  • Naturlig tandvård omfattar behandling hålrum med fyllningar som inte innehåller kvicksilver.
  • Många naturliga tandläkare kommer att undvika att använda anestesi under tandutdragning.