Vad är Hydroxytyrosol?

March 25

Hydroxytyrosol representerar en antioxidant kemikalie upptäcktes i vattnet biprodukt olivindustrin. Gröna oliver sköljs med vatten som en del av processen för att göra olivolja. Den polyfenol kemiska kälken, definierat som hydroxytyrosol, anses vara en renhållare substans som skyddar cellerna från oxidativ stress. Tillverkare av olivolja kan filtrera och bevara den kemiska för användning i läkemedel och som konserveringsmedel i livsmedel.

Forskare tror hydroxytyrosol aktiverar vissa gener på cellnivå som skyddar mot skador från gifter, som vanligen kallas fria radikaler. Denna kemikalie kan också frisätta dopamin i hjärnan, en signalsubstans som tjänar som en budbärare inom nervsystemet. Dopamin styr blodtryck och hjärtfrekvens, men vissa syntetiska former av dopamin kan inte passera blod-hjärnbarriären.

Studier med naturliga hydroxytyrosol visa sin förmåga att passera denna barriär och absorberas i magen och tarmarna. Dess antioxiderande egenskaper liknar dem av grönt te och druvkärneextrakt. Forskare upptäckte denna kemikalie rankas på andra plats efter vitlök i dess förmåga att skydda cell hälsa. Det visar lovande resultat i behandling av tjocktarmscancer och bröstcancer, för att sänka ohälsosamma kolesterolvärden, och behandla degenerativa sjukdomar, såsom Alzheimerâ € s.

En djurstudie visade hydroxytyrosol motverkas effekterna av oxidativ stress på celler. Forskare testade hjärnorna hos möss efter exponering för strykjärn och kväveoxid, ämnen som är kända för att skada friska celler. Antioxidant effekter sågs även vid mycket låga doser av kemikalien. En annan studie ingått detta ämne kan minska de skadliga effekterna av passiv rökning.

Små mängder av kemikalien existerar i jungfruolja, men de flesta resterna i vattnet under bearbetningen. Bladen av olivträd innehålla en annan kemikalie som heter oleuropein, vilket representerar en svagare antioxidant inte är lätt absorberas av matsmältningssystemet. Antibiotiska egenskaper finns också i oleuropein, som läggs till vissa hud produkter.

Avloppsvatten från druva bearbetning kan sparas och omvandlas till ett pulver komplettera eller livsmedelstillsats. Det kan bevara friskhet av bearbetade livsmedel bättre än några vanliga konserveringsmedel. Både hydroxytyrosol och oleuropein testades mot olika typer av bakterier, och båda kemikalier tryckt jästsporer när den används tillsammans med andra växtämnen. Vid jämförelse med druvkärneextrakt som konserveringsmedel i livsmedel, kemikalier från oliver bevisade mindre effektivt.

  • Hydroxytyrosol är kvar när gröna oliver tvättas för att göra olivolja.