Navigera filer på Chromebook

March 15

Denna figur visar Chromebooks appen Filer fönster. På den vänstra sidan av fönstret är en listning av minnesplatser. Först kommer du bara har två alternativ här:

  • Nedladdningar: Dina Nedladdningar mappen är din hårddisk (även kallad lokal lagring).
  • Google Drive: Detta är Internetbaserad lagring (även kallad molnlagring).

    Navigera filer på Chromebook

På höger sida av appen Filer fönstret, kommer du att märka två skilda områden. Den övre högra hörnet av fönstret Filer är ditt verktygsfält. I verktygsfältet hittar du

  • Sök bar
  • Knappen Inställningar
  • Fönsterkontroller

På vänster sida av verktygsfältet hittar du sökfältet; och på höger sida av skärmen, ser du Inställningar widgeten och fönsterkontrollknappar som du bör känna till redan. Klicka på Inställningar widgeten för att öppna menyn Filinställningar, som på bilden här.

Navigera filer på Chromebook

I den här menyn, har du möjlighet att starta en annan Filer fönster, skapa en ny undermapp i den öppna mappen och ändra sättet filer visas i fönstret Filer - antingen en lista (standard) eller ett rutnät arrangemang.

Längst ner i menyn Inställningar, visar en mätare ditt tillgängliga lagrings. Denna information är viktig eftersom din Chromebook inte erbjuder mycket förvaring, så du kommer att vilja kontrollera med jämna så att du inte tar slut. Bilder, skärmdumpar, musik, nedladdningar och liknande kommer att lägga upp ju mer du använder din Chromebook, så se upp!

Under Filer verktygsfältet är filen webbläsaren. Det är där du kommer att kunna se, redigera, flytta eller på annat sätt samverka med dina filer.