Vad betyder "Ticky Tacky" Mean?

April 9

Ticki klibbig avser de luddiga material som ofta används i mass konstruerat vägarna bostäder. Det är förmodligen en rimma reduplication av ordet klibbig, som hänvisar till något som anses vara i dålig smak. Många källor kreditera första användningen av termen till en 1960 amerikansk folksång, där det hänvisas till den typ av låg kostnad kanalen bostäder byggs för och köps av soldater när de återvände från kriget i de tidigare decennierna. Förutom att hänvisa till dessa typer av bostäder, kan ticki tacky också hänvisa till byggmaterial som används för att konstruera dem. Många moderna bostadsområden kallas ticki klibbig på grund av en verkligt eller upplevd brist på kvalitet och utförande.

Efter andra världskriget, upplevde USA ett stort behov av bostäder som soldater återvände hem och började familjerna. För att utnyttja denna efterfrågan, vissa utvecklare skapat stora vägarna bostadsprojekt som bestod av liknande eller identiska bostäder. Enhetlighet bland dessa hem tillät utvecklarna att pressa priserna på material, vilket resulterade i mer prisvärda färdiga produkter. Den första av dessa underavdelningar öppnade i slutet av 1940-talet, och de var populära under en tid.

Tidiga exempel på dessa bostäder trakter bestod av bostäder som hade identiska planritningar och externa framträdanden. Senare utveckling till processen infört varianter, inklusive återförda planritningar och ytter handen som carportar. Vissa tarmkanalen bostadsprojekt inkluderar även en handfull liknande bostäder för att bryta upp enhetlighet, men de faktiska ändringar i byggmaterial och konstruktioner kan vara minimal.

På 1960-talet, var en sång skriven för att satirize denna utveckling, som på den tiden var allestädes närvarande i hela landet. Låten kallad dessa hem som görs av ticki klibbig, som ofta kallas den första utseendemässigt av ordet. Ticki klibbig kan ha varit slang eller folkmun redan, men det fick utbredd användning i hela 1960-talet. Det kom att hänvisa till den luddiga utförande och material som ofta förknippas med identiska kanalen bostäder. Huruvida en tarmkanalen bostadsprojekt innehåller högkvalitativa hem eller inte, medför likformig ofta termen tillämpas.

Moderna utvecklingen bostads ibland kallas ticki klibbig, även om slang kanske inte är så populärt i vissa områden som det var på 1960-talet. Tract bostäder fortsätter att ha ett dåligt rykte bland många människor, antingen på grund av en upplevd brist på kvalitet, individualitet, eller estetik. Frågor som växande förorter är ofta förknippade med dessa typer av bostadsområden.