Vad är Cash för nycklar?

May 9

En kontant för nycklar erbjuda är en affär som en bank kan göra med en husägare, där husägare får en kontantavräkning i utbyte mot bereda hans eller hennes avskärmad hem. Denna typ av arrangemang är ibland till hyresgäster, för. Fördelen, ur synvinkel av banken, är att det får människor ut ur huset snabbt, och huset är ofta kvar i bättre skick än den skulle vara i händelse av att en vräkning behövdes. Det är viktigt för människor att vara medveten om att den här typen av erbjudandet är vanligtvis en sista utväg, men eftersom när pappersarbetet är undertecknat, har husägare eller hyresgästen oftast ingen möjlighet.

I ett klassiskt exempel, kommer banken inleda avskärmning processen på ett hem, och tyder på att den är villig att betala husägare en viss summa pengar i utbyte mot nycklar. Kontant kan baseras på en procentsats av det beräknade värdet på hemmet, eller det kan helt enkelt vara en statisk betalning. Om husägare accepterar, ägandet av hemmet återgår till banken, och en rörlig datum är satt. Tiden för husägare att förhandla är när anbudet lämnas; Om husägare anser att erbjudandet är orättvist, bör hon säga det och hon kanske kan få ett bättre avtal, eftersom banken vill bara henne ut ur hemmet.

I fallet med hyresgäster, vissa banker erbjuder hyresgästerna kontant för nycklar när de utestänga på ett hem för att kompensera de hyresgäster för deras problem. Förlikningen kan användas för att hjälpa till med rörliga kostnader, och det är också utformad för att hålla de hyresgäster från att klaga. För hyresgäster, kan avskärmning vara oerhört frustrerande, eftersom de inte kan vara medveten om att avskärmning processen har börjat, fortsatte till den punkt där de förväntas utrymma ett hem än mindre.

Utan frivilligt överlämnande av nycklarna till ett hem, banker står inför en utdragen vräkning process. Köra en vräkning är dyrt och tidskrävande, eftersom medan vräkning meddelanden serveras och vräkningen slutligen verk, är huset helt enkelt sitter där, och banken kan inte lägga den på marknaden. Genom att få en så kallad "kvast rena" hus i utbyte mot en liten kontantavräkning, kan banken snabbt vända på det; de flesta banker inte gillar att hålla fast vid en fastighet inventering, så de välkomnar möjligheten att sälja sina avskärmad egenskaper.

Förutom att hjälpa bankerna täcka sina förluster snabbt, kontant för nycklar kan också förhindra skador på huset. I vissa fall, människor som är vräkta känner förbittrade och arga, och de kan sluta underhålla huset eller aktivt skada den av trots. Som ett resultat, kan en bank behöver investera i några grundläggande reparationer att göra ett hus säljbar innan det på marknaden, och det äter upp mer tid och pengar.

  • Villaägare kan få kontanter för nödstoppet sitt avskärmad hem.
  • Cash för nycklar kan hjälpa människor med rörliga kostnader.
  • Running en vräkning är dyrt och tidskrävande.