Hur väljer jag det bästa CD-Stereo?

April 12

Om du letar efter en ny CD-stereo för ditt hem, finns det några detaljer att tänka på innan du spenderar pengar. En av de första faktorerna att tänka på är storleken på stereon, vilket bör omfatta antalet skivor kan spela utan att du byter ut skivan. Tänk antalet ljudutgångar också, eftersom du kommer att behöva ett par om du planerar att ansluta högtalarna. Slutligen, tänk på wattal innan du köper, som stereo som skryter högre wattal är oftast mer kraftfull.

Välja storlek CD-stereo kräver vanligtvis att du tar hänsyn till de möjliga användningsområden för det. Till exempel, om du bara behöver en stereo så att du kan lyssna på CD-skivor medan du kopplar av hemma eller arbetar på datorn i ett hemmakontor, en mindre bärbar stereo som spelar en enda cd-skiva i taget bör räcka. Å andra sidan, om du planerar att ha fester eller stora händelser på ditt hem, vilket ofta kräver olika musikval, är en större stereo som kan passa flera skivor sannolikt bättre. På så sätt kan du trycka på en enda knapp för att byta till en annan CD, i stället för att ändra det varje gång du vill ha en ny uppsättning låtar.

Om du letar efter en enkel CD-stereo som bara kommer att spela musik för din njutning, ljudutgångar är vanligtvis inte viktiga. Självklart, om du vill spela din musik högt och höra varje anteckning eller ändra i tonhöjd, måste du ansluta högtalarna. De flesta audiofiler väljer denna väg eftersom det möjliggör kvalitets lyssna; kom ihåg att hörlurar är ett annat alternativ för att lösa detta problem. Att köpa en stereo med flera ljudutgångar gör att du kan koppla upp några högtalare och en subwoofer, vilket kan gör att du kan ha lite bas när du spelar din musik. Om du fortfarande inte säker på om du kommer att lägga till högtalare eller andra komponenter, överväga att köpa en stereo med bara några ljudutgångar så att du har möjlighet att lägga till högtalare i framtiden utan att behöva köpa ett nytt system.

Effekt är en annan viktig detalj när det gäller kvaliteten på musiken. Om du någonsin planerar att stänga av musiken i ditt hem, kommer du vill ha en CD-stereo som har en hel del effekt, eftersom en större mängd gör att du kan lyssna på musik högt utan att offra kvaliteten på ljudet. Att välja en CD-stereo med låg effekt kan resultera i musik som låter burkigt eller låg kvalitet i allmänhet när du slår upp.

  • Vissa mindre cd stereo möjliggör lastning av bara en CD-skiva i taget.
  • Vissa CD stereo har flera skivalternativ.