Varför är Studio Mikrofoner så dyra?

February 18

Användningen av speciella mikrofoner i inspelningsmiljöer har tenderat att leda till specialiserade produkter som är dyrare än många andra former av mikrofoner. Men vad är några av de faktorer som gör bra kvalitet studiomikrofoner dyrare? Här är några av skälen till att kostnaderna för studiomikrofoner ofta överskrider prislappar för andra typer av mikrofonutrustning.

En av de vanligaste orsakerna till att en studiomikrofon är dyrare än andra typer av mikrofonutrustning är att ett antal studiomikrofoner klarar av olika typer av applikationer. Medan vissa studiomikrofoner är anpassade för röst avskiljning och andra för användning med en musikinstrument eller annan, det finns ett antal varumärken som är konfigurerade för att fungera bra med både sång och musik. Eftersom dessa typer av studiomikrofoner kan användas till mer än en typ av inspelning, de ofta kostar lite mer än studiomikrofoner som är utformade för en viss tillämpning.

En annan faktor i kostnaden för mikrofoner gjorda för studio användning har att göra med de varumärken som berörs. Precis som med många typer av produkter, är företag som har varit i branschen i många år lätt igen och betrodd av allmänheten. Mycket av detta förtroende byggdes upp över tid, och baseras på jämn kvalitet av varumärkena från ett år till nästa.

Till exempel varumärket byggde förmodligen ett rykte genom att ge utmärkt ljudkvalitet och solid konstruktion som höll sig väl under stor användning under en längre tid. Ett rykte om att genomföra omfattande kvalitetskontroller innan marknadsföra en produkt kommer också att bidra till att göra varumärket mer tilltalande för allmänheten. Namn erkännande översätter oftast till en produkt som anses mer önskvärt och säker. Det innebär att prislappen för namn märke studiomikrofoner kan vara lite mer än märken som inte är så välkända inom branschen.

Ett tredje övervägande i kostnaden för studiomikrofoner har att göra med den tekniska nivån som används tillsammans med produkten. Faktum i frågan är att användningen av den senaste och största i teknisk innovation innebär en högre kostnad per enhet. Detta är så sant med studiomikrofoner som med alla andra tekniska produkter. Med tiden kommer kostnaden brukar bosätta sig i en viss nisch som nyare idéer kommer tillsammans, men kan fortfarande ganska dyrt.

  • Särskilda tillämpningar av studiomikrofoner gör dem ganska dyra.
  • En mikrofon.