Vad är en Tilt Table test?

November 7

En tiltbord test (TTT eller huvudet upp tilt-test) är ett medicinskt test som utförs i processen för att diagnostisera orsaken till frekventa svimningsanfall eller yrsel. Om testet är framgångsrikt, kan det tyda på varför en patient mår yr eller svimmar, och denna information kan användas i medicinsk behandling. Om testet inte lyckas, innebär det att ytterligare diagnostiska tester kommer att krävas för att komma till roten av patientens medicinska tillstånd.

I en tiltbord test är patienten fastspänd på ett bord och ansluten till en elektrokardiograf (EKG) maskin. Därefter bordet snabbt lutas upp för att simulera att gå från en liggande till stående. I en normal patient skulle hjärtat svara på denna förändring i position för att hålla blodtrycket stabilt. I en patient med hjärt-frågor eller ett nervsystem problem, skulle hjärtat inte svarar tillräckligt snabbt, och patienten skulle svimma.

Om lutningstabellen test utförs och patienten inte svag, kommer han eller hon att återställas till en liggande position för administrering av ett läkemedel, som är utformad för att öka nivåer av stress. Testet kommer att upprepas för att se om patienten svarar genom svimning, vilket tyder på att problemet kan vara relaterat till erfarenheten av spänning och stress.

Som en allmän regel, är denna medicinska testet mycket säker för patienten, även om det kan vara skrämmande. Patienterna övervakas noga för att se till att det medicinska teamet kan kliva in om patienten behöver hjälp, och även om patienten förlorar medvetandet, är han eller hon bestämt fastspänd på plats, och inte riskerar att falla. Eftersom lutningsbordet testet utförs på ett sjukhus, medicinska personal har tillgång till droger och andra stödåtgärder i händelse av att de är skyldiga.

Detta test är inte smärtsam, och det kräver inte mycket förberedelser. En läkare kan be en patient att specifikt snabbt eller äta i förberedelse för testet. När patienten anländer, kan han eller hon bli kvar i gångkläder, eller ombedd att byta till ett sjukhus klänning, beroende på sjukhuspolitik. Ledningarna för EKG är smärtfri, och testet i sig tar inte mycket lång. Patienterna bör planera att spendera ungefär en och en halv på perioden testning och återhämtning timme, och de bör säkra en skjuts hem, eftersom en tiltbord test kan lämna människor känner dig yr eller svimfärdig.

  • I en tilt-test, är ett EKG maskin som används för att övervaka en patients hjärtaktivitet.
  • Frekvent yrsel kan diagnostiseras med en tiltbord test.