Hur en Retinal Scan fungerar?

August 4

Används nästan uteslutande i avancerade tillämpningar säkerhets använder retinal scan en lågintensiv ljuskälla och en delikat sensor för att skanna mönstret av blodkärl på baksidan av näthinnan, ett mönster som är unik för varje individ. Fast det var känt redan på 1930-talet att varje människa ögongloben hade unika egenskaper, det var inte förrän 1984 som den första retinal scannern gjordes tillgängligt för kommersiell användning. Den producerades av EyeDentify, ett bolag bildat 1976, fortfarande den främsta tillverkaren av dessa enheter.

Under en retinal scan, måste användaren ta bort glasögon, stirra på en specifik punkt, och håll huvudet stilla för 10-15 sekunder det tar att slutföra skanningen. Denna typ av skanning är mycket svårt att fejka eftersom ingen teknik finns som gör att förfalskning av en mänsklig näthinna och näthinnan av en avliden person sönderfaller för snabbt för att användas till bedrägligt kringgå en sådan genomsökning.

Retinal skanning är en del av biometri, området vetenskap och teknik, som utvecklar olika sätt att unikt identifiera enskilda personer. Den mest populära formen av biometri används idag är naturligtvis fingeravtryck, men felfrekvensen för fingeravtrycksidentifiering är ibland så hög som 1 i 500. En retinal scan, å andra sidan, har en felfrekvens på 1 i 10.000.000. Dess nära kusin, iris skanna, är något mindre exakt, upprätthålla en felfrekvens på ca 1 i 131,000.

Traditionellt används för att blockera fysiska gateways, såsom de vaktade kärnorna av kraftverk eller militära anläggningar, har retinal skanning använts under den senaste tiden för att skydda kritiska datorer och deras uppgifter. Näthinnans scan säljs för så lite som $ 220, vilket gör det överkomligt för alla som vill hålla en hög säkerhetsnivå. Dessutom är det förmodligen den mest exakta biometriska tillgängliga, långt överträffar fingeravtrycket i både tillförlitlighet och noggrannhet.

  • Blodkärlen på baksidan av en persons näthinna för ett unikt mönster.