Vad är en Collagen Moisturizer?

August 5

Enkelt uttryckt, är en typ av fuktkräm som innehåller kollagen en kollagenfuktighetskräm. Kollagen injektioner och krämer har använts av kosmetiska kirurger i många år nu, men det finns en viss debatt om huruvida eller inte over-the-counter kollagen hudkräm faktiskt arbetar. Medan kollagen injektioner och recept krämer har visat sig effektiv för att minska fina linjer och rynkor, är detta inte fallet med kollagen hudkräm.

Eftersom hud behöver collage för att visas ungdomlig, försöker slather hud kollagen verkar vettigt. Hud kan inte absorbera kollagen som finns i over-the-counter hudkräm. Istället måste kollagen injiceras in i huden för att huden blir märkbart yngre. Detta faktum är välkänt för den kosmetiska industrin, vilket är anledningen till kollagen hudkräm har vida känd över hela världen.

Många länder, inklusive USA, inte övervaka effektiviteten av receptfria produkter. Därför många kosmetiska produkter som säljs över hela världen kanske eller kanske inte fungerar som utlovat. Kollagen fuktighetskräm är en produkt som är i stort sett verkningslös, men fortfarande säljs till många människor över hela världen på en regelbunden basis. För att hitta en receptfri fuktighetskräm som hjälper till att minska rynkor och återställa ungdomlighet, är det viktigt att leta efter andra fuktighetskräm ingredienser.

Vissa fuktighetskräm ingredienser, såsom coenzym Q10, har visat sig förbättra utseendet på rynkor. En kollagen fuktighetskräm som innehåller liknande ingredienser kan vara effektivare än en kollagenfuktighetskräm som inte innehåller några nyttiga ingredienser. Ändå är det bästa sättet att hitta en effektiv fuktighetskräm för att boka tid hos en legitimerad hudläkare.

Till skillnad från receptfria mjukgörande och rynkkrämer, är receptbelagda produkter testas i de flesta länder. Därför kan någon produkt som inte är effektiv inte säljas till dermatologipatienter. Ansikts produkter som säljs över disk ofta utspädda versioner av receptbelagda produkter. Således kan vissa receptfria produkter fungera om att ta över en lång tidsperiod på ett konsekvent sätt, men ett recept produkt kommer att fungera direkt som ordinerats.

I slutändan, köpa en kollagenfuktkräm inte kommer att bidra till att minska rynkor. Medan fuktighetskräm tillverkare kan lova konsumenterna att vissa produkter återställer ungdomar, är detta inte alltid fallet. När vi söker för att minska rynkor eller återställa ungdom, är den bästa åtgärden för att äta gott, hålla sig borta från solen, rök inte, och motion. Om krämer behövs, boka tid hos en hudläkare som kommer att förskriva beprövade fuktgivande behandlingar.

  • Vissa fuktighetskräm ingredienser, såsom coenzym Q10, har visat sig förbättra utseendet på rynkor.
  • Thereis viss debatt om huruvida over-the-counter kollagen hudkräm faktiskt arbetar.
  • Eftersom kollagen måste injiceras i huden för att vara effektiva, kollagen moisturizers allmänhet inte radera rynkor.
  • Många kollagenbaserade produkter är utformade för att ersätta eller öka produktionen av kollagen.
  • Hud kan inte absorbera kollagen som finns i over-the-counter hudkräm.