Vad är en digital omvandlare?

July 31

En digital converter box är en bit av elektronisk utrustning som omvandlar en TV-signal i ett program som du kan visa på din TV. En digital converter box kan innebära att konvertera digitala over-the-air signaler till en frekvens på TV kan visa, eller det kan innebära att konvertera signaler från satellit eller kabel leverantörer till signaler TV kan visa. Varje TV-signalen måste omvandlas till en frekvens som fungerar på TV, och omvandlingen sker ibland med tuners inbyggda i TV: n och ibland med konverterare.

Användningen av digitala konverterare har ökat dels på grund av ökningen av antalet kanaler och tjänster tillgängliga från satellit och kabel-TV-leverantörer. För många kunder, en digital converter box, som ibland kallas en set-top box, ger tillgång till objekt som video on demand-tjänster och digitala programguider, i tillägg till standardprogrammering. Den datorutrustning i digitala konverterare låter ibland tvåvägskommunikation mellan kunden och signal provider.

En digital converter box har blivit ett måste maskinvara för många personer som får tv-kanaler via en over-the-air-antenn. Från och med februari 2009 beordrade Federal Communications Commission alla lokala TV-stationer för att börja sända enbart i digitala signaler, slutade årtionden av sändnings analoga signaler. Om en kund inte har en digital mottagare i sin TV, för att kunden antingen behövs för att köpa en digital converter box emot digitala TV-signaler eller för att köpa en ny tv med inbyggd digitalmottagare.

I huvudsak tar digitalomvandlaren rutan digitala over-the-air-signalen och omvandlar den till en analog signal som gamla TV kan visa. Äldre tv sällan innehåller inbyggda digitala mottagare. En digital signal är en serie av ettor och nollor, samma som binära datorspråk, medan en analog signal är en serie av radiovågor. En digital signal är klarare och skarpare än en analog signal, för det mesta. I de flesta fall, när människor använder termen digital converter box, de hänvisar till denna typ av utrustning för visning over-the-air signaler. Med konverteraren används för att sända signaler från kabel och satellit, termen set-top box som används oftare än digital converter box.

Storleken på en digital converter box beror på de funktioner som utförts. En digital omvandlare som bara omvandlar digitala over-the-air signaler till ett format som en gammal TV kan visa kan vara små, ungefär en fjärdedel av storleken på en bärbar dator. Set-top boxar som innehåller digital videokamera kapacitet, under tiden, är mycket större, kanske så stor som två laptops staplade ovanpå varandra.

  • Digitala videobandspelare utnyttja digital signalomvandlare teknik.
  • En digital TV-signal kan oftast nå uppsatta antenner upp till 70 miles bort från broadcast torn.
  • En digital omvandlare kan användas för satellitsignaler.