Vad är en livsmedels Writer?

March 11

En matskribent skriver normalt recensioner av mat, vin, och restauranger för en publikation som en tidskrift eller tidning. En som skriver recept eller kokböcker är inte ofta som ett livsmedel författare. De flesta matskribenter kommer att granska många olika typer av livsmedel förutom besöker restauranger; till exempel, fin choklad, champagne, vin, eller till och med olivolja är bara några av de saker som ett livsmedel författare kan granska. Förutom publicerings recensioner och kritik, kan en matskribent fungera som reporter, skriver om speciella mat evenemang såsom festivaler, eller intressanta artiklar om mattrender, nya viner, eller olika typer av produkter.

En matskribent fungerar som en matkritiker normalt besöka en restaurang och beställa en rad olika saker på menyn och sedan skriva om var och en i form av förberedelse, presentation, restaurang miljö, smak och andra frågor relaterade till mat och ätande erfarenhet. Matskribenter har ofta bakgrunder inom livsmedelsindustrin samt i journalistik, och kan ha deltagit kulinariska skolan eller avslutat en matlagningsprogram utöver professionella skrivarkurser. Delta i kulinariska skolan är ett utmärkt sätt att knyta kontakter inom livsmedels- och restaurangbranschen.

För att komma igång, kommer en potentiell matskribent sannolikt behöva arbeta som frilansare för en stund och bygga upp en portfölj av publicerade klipp. Det är viktigt att känna till reglerna för förlagsbranschen samt ha en utmärkt bakgrund i livsmedel; det kommer att bli nödvändigt att ofta fråga redaktörer för tidskrifter och tidningar för att avgöra om de kommer att publicera en artikel. Efter att bygga upp en portfölj, kan det vara möjligt att få en personal position vid en publikation.

Vissa matskribenter finner också framgång hålla en personlig webbplats eller blogg, och publicera recensioner av olika livsmedel erfarenheter på nätet. Även om lönen kan vara låg eller obefintlig, det är ett utmärkt sätt att bygga upp en portfölj och öka kompetens. Matskribenter måste vara äventyrlig, alltid villig att prova nya livsmedel och att betygsätta dem objektivt. Det är också nödvändigt för en matkritiker att hålla en låg profil samtidigt ut på en restaurang; detta sätt kommer han eller hon att få samma behandling som den genomsnittliga kunden, och kommer att kunna betygsätta restaurangen därefter.

Det finns många olika sätt att bli en framgångsrik matskribent. Det är inte nödvändigt för att bli en matkritiker, även om detta är ett av de mer vanliga vägar. Alla som är intresserade i livsmedel skriftligen bör försöka bli en expert inom det valda området, samt att hitta en viss nisch där för att skriva; detta kommer att göra en mycket mer marknadsmässiga.

  • Matskribenter kan skriva upp restaurang recensioner för tidskrifter.
  • En matskribent kan skriva om aktuella mattrender.
  • Vissa matskribenter producerar kokböcker som är dedikerade till olika kök eller typer av livsmedel.