Vad är Tinkertoys?

May 22

Tillsammans med Erector Sets, Legos, Lincoln Logs och K'NEX, Tinkertoys är en typ av byggnad leksak på Toy Industry Association: s lista som kallas "Century of Toys" - 100 toppar leksaker av det tjugonde århundradet. Skapad 1913, samma år som Erector Sets blev Tinkertoys uppfanns av två Evanstonians: Charles H. Pajeau och Robert Pettit, inspirationen är barn bygga med tomma trådrullar och pennor.

De flesta Tinkertoy bitar är gjorda av trä och är mycket lik den ursprungliga designen. De grundläggande typer av bitar inkluderar:

Stavar: färgkodade efter längd, dessa pinnar av identisk diameter har en slits i vardera änden för att hålla en flagga, om så önskas.

Armbågar: plastbitar, böjda i mitten, ansluter stavar i en vinkel.

Kopplingar: plastbitar som kan ansluta två stavar början till slut och - i dess mitt hål - kan rotera runt en annan.

Gavlar: plast bitar som prydligt täcker länkhuvuden.

Spolar: trä hubbar som accepterar stavar runt deras omkrets och genom ett hål i deras centrum. Till skillnad från de kopplingar, säkrar centrumhålet stången, inte låta spolen att rotera.

Flaggor: tunna gröna plast fyrhörningar som fungerar som flikar, vingar eller armar.

Remskivor: runda bitar med ett hål i mitten som den i en spole och en fördjupning för att hålla en sträng.

Mer avancerade uppsättningar inkluderar plaströr, skida, pod kopplingar och pod galgar, och innehavare järnväg samt anslutningsklämmor, en frontplatta och robotarmar. Rören tillåta kurvor som ska läggas till de mönster.

Alla kit inkluderar en design guide med byggidéer. Prov idéer inkluderar en racerbil, en robot, ett flygplan, en helikopter och ett slott. Detta tar upp en punkt om hur barn kan använda Tinkertoys. Å ena sidan kan Tinkertoys användas för att hjälpa barn arbetar från en modell och följ anvisningarna. Å andra sidan, Tinkertoys ger också barnen utrymme för fantasifull lek, där de helt enkelt utforska de möjligheter som de delar av uppsättningen för att skapa en abstrakt eller specifik, planerad eller improviserad struktur.